Učvrstiti kožo po dolgotrajni dieti oziroma terapevtskem postopku zmanjševanja obsega? Izbrisati nekaj pomarančne kože? Je poudarek na zmanjšanju obsega ali želite le bolj napeto in sijočo kožo?

> Preverite tudi: DERMATOLOG: CENA, STORITVE IN KATERA JE PRAVA DERMATOLOŠKA KLINIKA (LJUBLJANA, MARIBOR, …)?

Od česa je odvisno, koliko je celulit viden?

Koliko je celulit viden, je odvisno od najmanj dveh pomembnih dejavnikov: količine maščobe v vezivnih prekatih ter debeline in kompaktnosti usnjice in povrhnjice na določenem predelu telesa. Debelina in kompaktnost usnjice in povrhnjice sta na predelih, kjer je celulit običajno najbolj viden, pri ženskah izrazito manjši kot pri moških, z leti pa se zaradi procesa staranja še zmanjšata, kar posledično vodi do večje vidnosti celulita.

Posledice (povečanega) celulita

Vendar pa povečana količina maščobnega tkiva v vezivnih prekatih ne pritiska le na zgornje plasti kože, pač pa tudi na krvne in limfne žile, zaradi česar se zmanjša pretok krvi in limfe skozi ta področja. Posledično se zmanjša presnova, zaradi slabe prekrvavljenosti in s tem prehranjenosti pride do propadanja že tako oslabljenega vezivnega tkiva v koži. V končni fazi pride še do zatekanja, nastaja edem, vezivno tkivo se preoblikuje in postane trdo. Navpična kolagenska vlakna v podkožju se skrajšajo, to pa še dodatno poslabša zunanji videz kože / celulita.

Kako odpraviti celulitni videz?

V normalnem stanju in začetnih fazah, ko še ne prihaja do zastajanja tekočin in preoblikovanja vezivnega tkiva, je za zdravo žensko s pravilnim programom prehrane in vadbe izboljšanje estetskega vidika celulita 100 % uspešno. To ne pomeni 100 % odprave celulitnega videza, pač pa nedvomen obstoj možnosti za izboljšanje videza.

Neuspešni poskusi so večinoma posledica nepravilnosti v pristopu. V končnih fazah pa sama vadba in prehrana sicer lahko zelo pomagata, rezultati pa zaradi samega preoblikovanja in otrdelosti vezivnega tkiva žal niso primerljivi s tistimi v začetnih fazah.

Anticelulitna linija Diva

Ker je ponudba na trgu res velika, je dobro, da še pred nakupom razmislite, kaj si sploh želite oziroma potrebujete. Zato vam priporočamo tretma anticelulitne masaže Diva in domača uporaba te kozmetične linije Diva (naravna kozmetika). Za domačo uporabo je primerna krema z gvarano in anticelulitni hladilni gel, salonska uporaba pa je krema, ki razbija maščobne obloge in celulit na osnovi Čilija.

Najnovejši izdelki anticelulitne linije Diva, namenjeni glajenju in učvrščevanju kože na telesu, obljubljajo veliko. Še več, končno vam bo na vseh izdelkih uspelo prebrati tudi to, da vsi izboljšajo učinek vadbe, oziroma bodo osebni trenerji in terapevti soglasno prikimali, da so vadba in kozmetični izdelki najboljša kombinacija za najboljši rezultat.

Prav tako ne spreglejte tehnologije kozmetičnih preparatov. Se bodo ti nad celulit spravili s segrevanjem ali hlajenjem, bodo vplivali na presnovo, se bodo lotili uničevanja maščobnih celic ali jih bodo le praznili?

Upoštevajte tudi priporočila proizvajalcev, kadar velijo, da je sinergija dveh izdelkov še bolj učinkovita. Piling bo z izbranimi izvlečki kožo pripravil – odstranil odmrlo kožo – in aktiviral receptorje, ki potem samo še čakajo na učinkovine iz kreme s gvarano ali anticelulitnega hladilnega gela.

Tudi nočni anticelulitni hladilni gel in dnevna krema z gvarano za oblikovanje telesa se dopolnjujeta in izboljšujeta rezultate, še zlasti, ker sta presnova in proces nastajanja kolagena in elastina (seveda, tudi v koži na telesu igrata pomembno vlogo) strogo ločena na dan in noč. (P. R.)


Dijana Ivančič je diplomirana kozmetičarka z 10 letnimi izkušnjami na področju kozmetike in nege telesa. Kot samostojna podjetnica želi biti vaša oaza miru, kotiček, kjer si povrnete vitalnost, vzdržljivost, dobro razpoloženje, voljo in moč za delo, pa tudi željo in elan, da se soočite z novimi izzivi. Nudi vam kombinacijo tradicionalnih tretmajev za lepoto obraza, rok in nog ter boljše počutje telesa in duha.

Diplomirala je iz refleksonoconske masaže stopal z naslovom Koleracija cone zob z notranjimi organi. Izvaja več kot 14 različnih masaž ter vodi izobraževanje za podjetje Sybaritic. Privoščite svoje mu telesu tretma, kot je: zmanjšanje maščobnih oblog in telesne teže, odprava celulita, učvrščevanje kože, razstrupljanje, ralax, aromaterapija, odprava “muskel fibra” ter obraz akne stop, spodbujanje kolagena-anti aging.

V času svoje samostojne poti je razvila Anticelulitno kozmetično linijo Diva v laboratoriju pod vodstvom mag. Tine Oblak (Herbana d .o. o).


Anticelulitni hladilni gel (150 ml, 22,50€): Vsestranski proticelulitni gel s štirimi aktivnimi učinkovinami, brez parabenov, parafina in silikonov, deluje s prijetno osvežilnim učinkom na kožo ter opazno zmanjša pojavnost ‘pomarančnih jamic’. Učvrsti, razgradi maščobo, pospeši izločanje vode in spodbudi mikrocirkulacijo.

Krema s gvarano (150 ml, 22,50 €): Intenzivna učvrščevalna in oblikovalna krema za telo – topi maščobe na kritičnih predelih trebuha, bokov, pasu, rok in kolen. Idealna nega tudi za zmanjševanje obsega po porodu.

Sybaritic komora coocon v sodelovanju z anticelulitno linijo Diva vam nudi neinvazivno in nebolečo terapijo, ki omogoča hitro, varno in učinkovito preoblikovanje telesa (natančno odstranjevanje lokalnih maščobnih oblog brez dolgotrajnega okrevanja; oblikovanje trebuha, zadnjice, stegen, bokov, kolen in zgornjega dela rok). Rezultati so vidni že po eni sami terapiji; nadaljnji posegi še dodatno zmanjšajo obseg tretiranega dela telesa. Idealna rešitev za vse, ki bi želeli izboljšati svoj videz, vendar pa se nočejo ali ne morejo odločiti za kirurški poseg.


Saloni, kjer se lahko kupi anticelulitna linija Diva:

Salon Nika, frizerstvo & kozmetika, Podpec 48, Turjak 17 (www.salon-nika.si, 041 370 460)

Kozmetičen studio Ersaza, Teja Smrkolj s. p., Rojska cestate 18d, 1230 Domžale (031 420 828)

ENVIVERE, kozmetični salon Nastasija Seifried s. p., Glazerjeva ulica 14, 2342 Ruše (http://envivere.weebly.com, 040 226 674)

Lepotni salon Amaia, Maja Semenič  s. p., Grajski trg 2, 2327 Rače (031 855 700)

 

 

Masažni studio LAVA

www.studiolava.si

tel: 031 546 525

e-pošta: studiolava@gmail.com