Prazniki so čas za druženje z družino in sorodniki, ki po nekaj kozarcih vina med nadvse prijetnim večerom kaj kmalu začnejo postavljati nerodna vprašanja. Mesec december je še posebej težak, saj je takih druženj navadno več kot med ostalim letom. Vprašanjem seveda ne morete ubežati, lahko pa se jih naučite, karseda, dobro obvladati.

“…in kako to, da si še vedno samska?”

  1. Ubijte jih s sarkazmom!

Odgovorite jim: “Ko se slečem, je prav verjetno nekaj zelo narobe z mano… Po eni noči me nihče več ne želi niti pogledati! Ah… morda pa je le glivična okužba in moji izpuščaji…”

  1. Fokus obrnite stran od sebe

Namesto da bi zardeli in spremenili temo, vsevedneža vprašajte za napotke, ki vas bodo do zmenka sploh pripeljali. In za napotke, ko boste na zmenku. In za napoteke po zmenku! Morda (celo) dobite koristen nasvet.

  1. Sočne podrobnosti

Če ste dovolj pogumni, se lahko spustite v prav nazorne detajle vaše katastrofalne in propadle zveze – spraševalcu bo v trenutku žal, da vas je sploh kaj vprašal. Naslednje leto boste pred takimi vprašanji gotovo varni!

  1. Empatija?

Na takšno vprašanje lahko odgovorite tudi z: “Tudi jaz se to sprašujem!” Ali še kdo želi kaj dodati? Hm…

  1. Če se vse prejšnje točke ne obnesejo, bodite iskreni

Nimate dovolj energije za besedne igre? Poskusite z iskrenostjo. “Trenutno se bolj posvečam karieri. Uživam v samskem življenju in v druženju s prijatelji. Še vedno nisem našla prave osebe.” – vse to so legitimni odgovori, se vam ne zdi?