Če ste kot večina staršev, najbrž z veseljem fotografirate svoje otroke vsakodnevno, še posebej pa želite ovekovečiti posebne trenutke kot so pihanje prve svečke, prvo kopanje v morju, prvi prazniki in podobno. Zbrali smo nekaj idej, s katerimi boste popestrili te posebne fotografije, ki bodo za vedno ostale drag spomin ne samo vam, ampak tudi vašim otrokom.

Prikupne kartice

Na trgovskih policah lahko najdete najrazličnejše prikupne kartice, na katerih so napisani različni mejniki. Otroka tako ob doseženem mejniku fotografirate ob kartici – prva prespana noč, prvi zobek, prva izgovorjena beseda. Če imate voljo in ste kreativni, kartice izdelajte kar sami. Tako boste tudi imeli več svobode pri izbiri mejnikov, ki so vam pomembni.

Igrače

Otroka lahko fotografirate ob igračah in tako v knjigo spominov beležite napredek in mejnike. Kvalitetne otroške igračke, kot so na primer Fisher-Price, imajo namreč na embalaži označeno za približno katero starost so primerne. Začnete lahko s Fisher Price mehko pomirjujočo žirafo, ujamete prvo ploskanje in veselje ob plesu z Fisher Price Laugh & Learn Pametni kužek s stopnjami, ob prvih korakih pa Fisher Price Sprehajalec Zebra.

Fotografiranje cele družine

Da bi otrokovo rast in napredek beležili vaši družbi in tudi ob drugih družinskih članov, ni nujno najemati fotografa. To je sicer dobra možnost, lahko pa fotografirate kar sami. Če nimate stojala za fotoaparat, lahko uporabite selfie-stick ali pa telefon oz. fotoaparat nastavite na nekajsekundni časovni zamik in ga postavite na polico. Bodite kreativni, lahko ste vedno usklajeno oblečeni (vsakič malo drugače in morda celo tematsko – pozimi v snežake, poleti v kopalkah) ali pa je le kakšen vodilni detajl, na primer sončna očala.