5 ritualov, ki bodo navdušili vašega otroka

Mnogi starši imajo nenehno slabo vest ali se počutijo krive, ker menijo, da z otroki ne preživijo dovolj časa. Ta manko si na različne načine prizadevajo nadomestiti tako, da otroka razvajajo in izpolnjujejo njegove želje in zahteve. Večina staršev se sicer nagonsko zaveda, da ta način reševanja težave ne deluje. Vzemite vsaj en dan v mesecu, ki bo postal poseben dan za vašo družino oziroma za vašega otroka, ker v življenju ni nič lepšega, kot pokazati in podariti ljubezen in pozornost. Prinašamo vam nekaj preprostih načinov, kako svojemu otroku polepšati dan.

Postrezite sladico za zajtrk

Vaš otrok bo »znorel« od sreče, ko bo zagledal sladico za zajtrk. Palačinke, vaflji ali muffini – ne morete zgrešiti, vedno pa se lahko odločite za hranljiv zajtrk, po katerem z malčkom lahko delite njegovo najljubšo čokolado.

Pripravite zabavno kosilo ali prigrizek

Če imate doma učenca, je prigrizek ali kosilo, ki mu ga pripravite za v šolo, idealna priložnost za izkazovanje ljubezni. Lahko naredite sendvič v obliki srca ali pa v obliki priljubljene otrokove živali, lahko zraven postrežete kako sladko presenečenje, kot je recimo okusni desert Monte s slastno mešanico mlečne in čokoladne kreme z lešniki, ali pa otroku preprosto napišite kako luštno in lepo sporočilo.

Ljubezen na »prvo žogo«

Izberite otrokove in svoje najljubše risbe, jih skenirajte ter oblikujte in natisnite fotoknjigo, ki jo lahko nato podarite otroku. Zelo verjetno je, da bo nadvse očaran in vesel, saj se bo počutil bolj pomembnega in uspešnega – konec koncev mu je nekdo izdal pravo pravcato knjigo. Takšna, prav posebna in unikatna gesta, bo predstavljala dragocen spomin na njegovo otroštvo.

Pustite darilo presenečenja

Darilo presenečenja je lahko le preprost znak pozornosti, kot je majhna čokoladica na blazini, ki jo bo otrok našel po prihodu domov iz vrtca ali šole.

Posebna večerja

Triki, ki lahko večerjo naredijo bolj posebno ležijo v majhnih stvareh:

  • Mizo pogrnite s posodami, ki jih hranite za posebne priložnosti ter zraven dodajte prikupne prtičke in okraske.
  • Na mizi so lahko tudi priljubljene igrače otroka, sladkarije ali kak druge poslastice.
  • Napišite posebno sporočilo in ga postavite na krožnike. Pogovarjajte se o ljubezni! To je lahko pogovor o hrani, ki jo imate najrajši, o prijateljih, o stvareh, ki otroci najraje počenejo z vami, v šoli ali vrtcu. Lahko pa otroke vprašate, naj naštejejo pet ljudi, ki jih ljubijo največ na svetu in pojasnijo zakaj.