Ko razmišljamo o sprostitvi, si sebe velikokrat predstavljamo na udobnem kavču z blazinami, nemalo fantazij pa se začne tudi s sliko na plaži – v toplih tropskih krajih, seveda. Predvsem je pomembno, da znamo v svojih natrpanih delovnikih sprostitev najti tudi tekom dneva; delovnim ljudem občasni spa vikendi pač ne morejo zadoščati.

Z nekaj prefinjenimi triki in prilagoditvami bo tudi vaše življenje vsebovalo potrebno stopnjo sprostitve in užitka.

1. Določite, kaj za vas pomeni sprostitev

Če mora biti sprostitev ena od prioritet, je zelo pomembno določiti, kakšna sprostitev vas osrečuje. Vsekakor mora biti sprostitev nekaj, kar vam prinaša energijo in ob enem veselje. Gre za polnjenje vaših osebnih baterij; na fizični in psihični ravni! Poskusite z dolgo vožnjo s kolesom ali tek. Morda pa vas bo sprostil jazz koncert?

2. Prenehajte s krivdo

Številni ljudje se ob brezdelju in sprostitvi počutijo krive, kar je na dolgi rok lahko usodno. Začnite počasi: vzemite si le nekaj časa na dan, ko ne boste počeli popolnoma ničesar –  in ob tem razmišljajte, zakaj je to tako zelo koristno za vas. Tudi telo rabi svoj počitek, prav tako možgani. Če skrbite zase, ni s tem popolnoma nič narobe, ravno nasprotno – zatorej uživajte v pridobljeni energiji!

3. Lahko noč!

Spanec je tu ključnega pomena – če bi ga le lahko dobili več, kajne? Povprečen odrasel človek potrebuje (vsaj) 6 ur spanja; jasno pa je, da se številka od posameznika do posameznika razlikuje.

Vsak večer poskušajte v posteljo oditi vsaj nekaj minut prej kot običajno. Že to pozitivno vplivalo na vaše telo.

4. Izklopite se!

Ugasnite telefon (vsaj za kakšno uro) in recite NE družabnim omrežje (vsaj za kakšen dan). Nenehno piskanje in dosegljivost vas gotovo utrujata, poleg tega pa verjetno ni potrebno poudarjati, koliko dragocenega časa “zabijate” s posodabljanjem instagram profila in tweeterja, kajne?

Čas raje porabite za kvalitetno sproščanje in uživanje.