Za dojenčkovo sobo vam ni potrebno zapraviti gore denarja, saj jo lahko z nekaterimi triki preoblikujete v prisrčno, enostavno in lepo sobico. To je čas in prostor v življenju, ko v hišo pozdravljamo novo in čudovito življenje. Otrokom bo všeč PRAV vse, kar boste zanje naredili!

Če sobe dojenčka oziroma otroka še nimate, potem si morate prebrati spodnje predloge, ki vam bodo (končno) pomagali začeti planirati naslednji korak.

 

1. Osredotočite se na bistvo.

Dajte si čas in svobodo. Če je le mogoče, poskusite načrtovati že pred rojstvom otroka. Vaš glavni cilj je, da ustvarite varen, topel in zdrav prostor. Dekorativni elementi pa so povsem odvisni od vas. Čeprav vas brskanje po internetu kaj hitro lahko zavede, bodite realni. Končne odločitve bodo narekovale finančne in prostorske omejitve.

 

2. Razmislite o proračunu.

Čeprav si vsi želimo na videz čudovito otroško sobico, ne pozabite, da na začetku otroku ne bo pomembno, če se preproga ne ujema z zavesami. Imejte v mislih, da je dojenček le dojenček določeno obdobje. Nekaj denarja prihranite za odraščajočega otroka. Otroško pohištvo LORELLI  vam daje priložnost, da oblikujete prvi lasten svet za vašega majhnega otroka. Posebnost tega sestava je, da ga lahko prilagajate in spremenite, seveda glede na potrebe in rast vašega otroka.

3. Izmerite sobo.

Meritve napišite na majhnen listek, ki ga potem vedno nosite v denarnici. Kaj hitro se lahko zgodi, da vidite nekaj lepega in v trenutku potrebujete podatke.

Razmislite, kam boste dali otroško posteljico. Najbolje je, če je v bližini vhoda, tako vam ne bo potrebno dolgo hoditi, poleg tega obstaja precej velika verjetnost, da se nekje spotaknete. Posteljice ne postavljajte ob okna, kjer lahko pride do prepiha. Ali okoli zaves, kar je tudi potencialno nevarno. Previjalna miza naj bo blizu posteljice. Če ima dojenček ponoči nesrečo z lulanjem, ga verjetno ne boste nosili čez celo sobo, kajne?

Gugalnik oziroma stol postavite ob okno, da boste lahko gledali ven. Ocenite, koliko prostora boste potrebovali in ustvarite dvakrat tolikšno količino. Otrok bo kopičil več predmetov, kot si morda mislite. Vsaka omarica šteje!

 

4. Izberite razsvetljavo.

Postavite majhno lučko v bližino posteljice. Če vam je všeč, izberite več kot eno. Poskrbite, da uskladite vse potrebne napeljave preden začnete barvati ali slikati.

Izberite barvno shremo. Če otrokova spola ne veste, izberite nevtralne barve, kot na primer kremne, rumeno, bež ali svetlo zeleno. Upoštevajte tudi to, da se bo prostor kmalu spremenil. Ko bo otrok prerastel temo, boste morali verjetno sobo znova prebarvati.

 

5. Dodajte otroško pohištvo

Pozorno izberite otroško posteljico, saj bo ta predstavljala osrednjo točko sobe. Vzemite si čas in izberite pametno. Oblika, slog, dovršenost in trajnost sta med dejavniki, ki jih morate upoštevati.

Poleg posteljice potrebujete še previjalno mizo, zelo udoben stol, mizo, omaro in če nameravate dojiti, še uro. Za konec vas čaka najboljši del – dekoracija!

Za konec pa še nekaj hitrih nasvetov:

  • Če imate možnost izbirati otroško sobo, izberito tisto, ki bo vaši spalnici najbližja.
  • Vse, kar je tkanina, pred uporabo večkrat operemo.
  • Pokrijte vse električne vtičnice.
  • Imejte v mislih, da nekatere stvari ne bodo dolgo koristne – razmišljajte trajnostno!
  • Okrasitev vašega otroško sobo mora biti zabavno! Ne pozabite na strop. Vaš otrok bo veliko časa preživel na hrbtu.

Miška

Otroško pohištvo na slikah in v videu dobite po ugodnih cenah v spletni trgovini Miška.
Otroška soba LORELLI vam daje priložnost, da oblikujete prvi lasten svet za vašega majhnega otroka. Pohištvo lahko sami prilagajate, seveda glede na potrebe in rast otroka. Za več informacij kliknite TUKAJ.