Marsikatera je pred prvo uporabo menstrualne skodelice precej skeptična – tudi sama sem pred nakupom skodelice LaliCup dvomila v njeno praktičnost in vzdržljivost. Kako za vraga naj bi bila takšna zadevica uporabnejša od meni ljubih tamponov? Kam naj jo pravzaprav vstavim (zdi se prevelika)? Zagotovo pa ne more biti higienična, in prepričana sem, da je preveč dela s čiščenjem.

Motila sem se.

Odkar sem začela uporabljati menstrualno skodelico, sem opazila spremembe ne samo v času menstruacije, temveč tudi pred začetkom in po koncu. Splošno razpoloženje se mi je izboljšalo, saj imam glede svojega ciklusa polovico manj skrbi, kot sem jih imela pred nekaj meseci. To pa ni edina prednost, s katero me je seznanila menstrualna skodelica:

PREPROSTA UPORABA

Po prvem, neuspešnem poizkusu, je uporaba menstrualne skodelice neverjetno enostavna! Moj strah pred velikostjo skodelice so odpravile metode prepogibanja, s katerimi se pripomoček zloži v manjšo, telesu prijaznejšo velikost. Vstavljanje je zato popolnoma preprosto, na izbiro pa imaš več različnih načinov prepogibanja, med katerimi zagotovo najdeš tistega, ki ti ustreza! Menstrualna skodelica se po vstavljanju odpre v svojo prvotno obliko.

Izstavljanje je prav tako preprosto. Skodelico najprej stisnemo na dnu, da popusti tlak, nato pa jo (na podoben način kot pri vstavljanju) zložimo v manjšo obliko ter jo izvlečemo.

CENOVNA UGODNOST

Investiranje v menstrualno skodelico je zagotovo pametna odločitev – v samem letu lahko prihraniš ogromno vsoto denarja, ki bi jo sicer zapravila za tampone ali vložke! Za te klasične sanitarne pripomočke načeloma zapravimo 8 EUR na mesec, kar v štirih letih znaša tudi do 400 EUR!

Menstrualna skodelica LaliCup

Menstrualna skodelica LaliCup

BREZSKRBNOST

Večina žensk menstrualno skodelico odstrani in izprazni 2- do 4-krat dnevno (veliko je odvisno od moči menstrualnega toka in seveda posameznice ter njenih osebnih navad). To je manj pogosto, kot zamenjamo tampone in/ali vložke, zaradi česar menstrualna skodelica poveča občutek varnosti in zmanjša strah pred morebitnimi madeži.

Zaradi garantirane brezskrbnosti lahko več svojega časa posvetite delu ter aktivnostim, ki jih imate rade.

OHRANJANJE OKOLJA

V današnjem času je skrb za okolje pomembnejša kot kadarkoli. Ravno zato menstrualna skodelica igra izjemno pomembno vlogo – zaradi svoje dolge življenjske dobe (tudi do 10 let!) predstavlja okolju prijazno alternativo klasičnim sanitarnim pripomočkom, kot so tamponi in vložki. Seveda lahko k ohranjanju okolja prispevate tudi s pralnimi vložki, a kljub temu menstrualna skodelica tu igra glavno vlogo.