Največji dan zaljubljenih se nevzdržno približuje: kaj pa prikupna darilca, ki jih boste podarili ljubljeni osebi – jih že imate?

Odlična izbira je nakit; gre za klasično darilo, ob katerem lahko podarite še čokolado in seveda cvetlice. Anonimne ankete so celo pokazale, da ženske vseh starosti za darila najraje prejemajo ravno nakit. To seveda ne pomeni, da se morate v trgovino zapoditi zadnjo minuto in na hitro izbrati nekaj, kar vam bo pač v tistem trenutku ponujeno…

  1. Razmislite, komu kupujete nakit

Vsaka oseba ima svoj okus in stil – nakit je zelo subjektivna stvar; vsak kos ne bo pristajal vsakomur!

  1. V kakšnem odnosu ste z osebo, ki ji kupujete nakit?

Valentinovo je praznik, ki naše odnose postavi pod drobnogled – koliko vam oseba zares pomeni, v kako globokem odnosu sta?

Če boste drag kos nakita kupili prezgodaj, lahko to v vaše novo razmerje (ali razmerje, ki morda ni tako kompleksno, kot ste si predstavljali) doda nekakšen stres. Pomislite, kakšen nakit oseba, ki ji boste podarili darilo rada nosi, poleg tega bodite pozorni, da nakit ne bo izdajal preveč.

  1. Kaj želite z nakitom povedati?

Razumljivo – obstaja razlika med nakitom, ki ga boste podarili svoji mami in nakitom, ki ga boste podarili osebi, v katero se povsem zatrapani.

Bižuterija lahko izda marsikaj; nakit bo namesto vas povedal: »Rad te imam!«, »Veliko mi pomeniš!« ali »Ljubim te!«. Kontekst in predvsem tisto, kar želite povedati, morata biti jasna.

Držite se načela manj je več.

  1. Trendi ali klasika?

Večno ugibanje… Če gre za mlajšo osebo, je morda bolj priporočljivo, da posežete po trenutnih trendih, vendar pazljivo; nekatera dekleta so precej klasična in samosvoja, zato jim takšno darilo morda ne bo všeč. Ženskam srednjih let je priporočljivo podariti klasičen nakit, ki ga bodo lahko nosile še nekaj let – takšne dame so svoj stil verjetno že oblikovale in dobro vedo, kaj jim zares pristaja.

 

NAMIG: Sodoben, ročno izdelan nakit najdete na spletni strani www.mihaelakezman.si.