Pomladno sonce je že začelo božati naše obraze, zato se vse več ljudi odloča tudi za nakup sončnih očal. Prav je, da naše oči zaščitimo pred neposrednim stikom z močnimi sončnimi žarki, zato je pomembno, da poiščemo kakovostna sončna očala, ki nam bodo pristajala in jih bom z veseljem nosili.

Pri izbiri sončnih očal navadno razmišljamo o obliki, kombinacijah z našimi vrhnjimi oblačili in seveda tudi o barvi. Ta je pomembna, saj mora ustrezati našemu tenu, oblačilom, ki jih nosimo in tudi drugim modnim dodatkom. In ravno tu je pogosta napaka. Barva očal se ne izbira po barvi oblek, ki jih najpogosteje nosite ali barvi, ki jo imate radi. Barva stekel in okvirja mora ustrezati vašemu tenu.

Kako torej sprejeti odločitev o barvi očal?

Skupaj z optikom lahko določite vaš ten kože, ki je lahko hladen ali topel. To preverite tako, da pogledate barvo kože na notranjem delu nadlahti. Če je barva vaše kože na tem delu rožnata, vene pa modrikaste ja vaša koža hladnega tona. Če vam je koža na notranjem delu nadlakti bolj rjavkasto zlate barve ali barve marelice z zelenkastimi venami, potem sodite med tiste s toplim tenom.

Koža hladnega tena potrebuje očala v barvah modre, rožnate, zelene, srebrne, črne ali temno vijolične barve. Koži toplega tena odgovarjajo očala naslednjih odtenkov: zlate, bronaste, rjave, temno rdeče, oranžne ali bele barve.

Vsekakor se odločite za obisk kakovostne optike, kjer vam bodo izkušeni prodajalci lahko svetovali tako, da boste resnično zadovoljni s svojo izbiro. Naše priporočilo je, da se obrnete na Optiko Aleksandra, ki vas razvaja v kar 10 poslovalnicah po Sloveniji. Navdušila vas bo strokovnost in prijaznost, hkrati pa široka izbira očal po dostopnih cenah!