Udobni ženski škornji in gležnjarji z nizkim podplatom so idealni za tisto januarsko zimsko vreme, ko morate še posebej zaščititi svoje noge in stopala pred mrazom, nudijo nam pa udobje, toploto in moden videz. Na splošno so primerni za vsakodnevne priložnosti, posebej za pohajkovanje po mestu ter za hitro kavico ali kuhančka v mestu. Ko se odločate za njihov nakup, sta po navadi pomembni dve lastnosti, in sicer, da vam je v njih udobno, in da so izdelani iz kakovostnega materiala. Na kaj še moramo biti pozorni?

Fleksibilnost

V zimskih čevljih pogosto preživimo cel dan, saj v njih hodimo tudi po pisarni, trgovini in drugih prostorih. Iz tega razloga morajo biti zimski čevlji dovolj fleksibilni za udobno hojo na različnih podlagah. Trda obutev prinese boleče žulje in odrgnine, zato vsekakor pred nakupom preverite, kako fleksibilni so izbrani čevlji.

Nepremočljivost

Naj vaši zimski čevlji zagotavljajo vodoodpornost tako v snegu kot dežju. Pri tej nalogi se kot materiala najbolje obneseta obdelano usnje in guma. Najbolj ustrezna je običajno izbira čevlja, ki uporablja tehnologijo Gore-Tex, ki jo recimo uporabljajo pri odličnih čevljih znamke Ara, saj je ta material popolnoma vodoodporen. Vlaga tako ne doseže notranjosti obutve, hkrati pa tak čevelj omogoča, da stopalo diha, saj odvečno vlago odvaja navzven.

Toplota

Izbrana zimska obutev mora zagotavljati toploto v vseh vremenskih razmerah, najboljšo zaščito pa predstavljajo toplo podloženi čevlji, ki so primerni tudi za temperature pod ničlo. Ta kriterij je še posebej pomemben, če v zimskem času veliko časa preživite na prostem.

Višina obutve

Visoka zimska obutev ponuja zaščito gležnjev, hkrati pa poskrbi, da sneg in dež ne padata v čevelj. Zato izbirajte višje modele, kot so gležnjarji ali škornji, ki so modni in hkrati zagotavljajo potrebno zaščito.

V primeru, da potrebujete nove zimske čevlje, bodo idealna izbira ženski škornji in gležnjarji Ara, saj vas bodo navdušili s svojo kakovostjo in udobnostjo, hkrati pa bodo poskrbeli za vaš lep in moden videz. Njihovo bogato ponudbo preverite tudi v trgovinah Pami, ki svoja vrata imajo odprta na več kot 80 lokacij po celi Sloveniji.