Prav vsi smo že izkusili razmerje, ki ni delovalo: morda je nekdo od partnerjev od sebe dal prav vse, drugi pa je to brez obžalovanja vzel. Morda sta se oba preprosto nehala truditi. Kakorkoli: še obstaja upanje za sveže samske duše – sledite naslednjim korakom in v naslednjem razmerju postanite boljša različica samega sebe!

  1. Namesto, da bi se ubadali s slabostmi svojega bivšega, ocenite sebe!

Večina lahko spregleda le partnerjeve slabosti in žal ne vidi svojih. Se spomnite, ko vas je v osnovni šoli učitelj prosil, da sami sebi podate oceno? Ali pa, ko so vas na razgovoru vprašali o vaših dobrih in slabih lastnostih? Dotični nadrejeni so vam vprašanja postavili, da bi se naučili iskati tudi dobre lastnosti in ne le slabih. In obratno.

Čas je, da se končno sprejmete takšne, kot ste – s slabostmi in seveda prednostmi.

  1. Poskusite ugotoviti, zakaj potrebujete partnerja in kaj želite od razmerja.

Nekateri želijo emocionalno povezanost, spet drugi hrepenijo po fizičnemu stiku, tretji pa preprosto ne znajo biti sami.

zdravo-razmerje

Ne glede na vaš razlog se morate odločiti, kaj v razmerju pričakujete. Si želite skupnih interesov ali vas bo zadovoljil posameznik, ki je vaše popolno nasprotje? Pomembno je, da ne prehajate iz razmerja v razmerje, saj tako ne boste imeli časa, da zares razmislite o stvareh, ki jih želite in potrebujete.

  1. Gradite na svoji samozavesti.

Po nekaj tednih (morda mesecih) žalovanja je čas za izboljšanje lastnega jaza! Če imate težave s težo in prehranjevanjem, se lotite zdrave diete in začnite redno telovaditi (to bo, poleg trajih razultatov, izboljšalo tudi vaše razpoloženje). Če ste nepotrežljivi, se naučite biti strpni – če ste preveč ljubosumni, se naučite zaupati.

Zapomnite si, da je vedno prostor za napake: nihče ni popoln. Seveda gre za kliše, ki na žalost (ali na srečo) zares velja. Namesto slabe volje sejte veselje in bodite ponosni nase – veliko ste dosegli, kajne?

  1. Ugotovite, kakšnega partnerja želite in kakšne so vaše prioritete.

»Kaj v razmerju zares potrebujem?«, »Kakšenga človeka želim ob sebi?« in »Kakšni ljudje me privlačijo?« – vprašanja, mimo katerih žal ne morete, saj so v razmerjih, ki sledijo, še kako pomembna. Obožujete nočne izhode ali spadate med zapečkarje? Si želite veliko časa zase ali obožujete razvanje v dvoje?

Bolj kot boste vedeli, kaj želite, prej boste našli osebo, ki bo v vaše življenje prinesla še tisti drobec sreče, po katerem hrepenite.