Menstruacija zna biti precej nadležna. Največkrat pa nas obišče v najmanj prijetnih situacijah in nam jih še dodatno poslabša. Zato ženske vseh starosti venomer iščejo rešitev, kako čim bolj udobno in brezskrbno preživeti tisti teden v mesecu.

Dandanes je že splošno znanje, da higienski vložki in tamponi niso najbolj praktična in varna opcija – številne raziskave namreč kažejo, da se v marsikaterem izdelku (tudi v tistih najbolj znanih proizvajalcev) nahajajo kemikalije, ki jih pod nobenim pogojem ne bi smele puščati v naša telesa. Zato se vedno več žensk navdušuje nad menstrualno skodelico.

Zanjo si že zagotovo slišala – če ne od prijateljice, pa si jo najbrž zasledila v mnogih spletnih prispevkih. Menstrualna skodelica je namreč v preteklih nekaj letih povsem prevzela trg ženskih higienskih pripomočkov, danes pa je vedno bolj priljubljena tudi v Sloveniji. Zakaj je temu tako?

  1. Najpomembnejše je dejstvo, da je oblikovana s strani žensk, ki tudi same poznajo tegobe, s katerimi se srečujemo med dnevi menstruacije. Izdelana je z namenom, da te težave odpravimo in posameznici omogočimo čim bolj brezskrbno življenje.
  2. Menstrualna skodelica je obstojna, zato jo lahko uporabljaš med spanjem (tudi do dvanajst ur), med potovanji in celo med športnimi aktivnostmi. Mednje spadata tudi plavanje in vsekakor tudi seks!
  3. Z menstrualno skodelico prihraniš ogromno denarja. Zagotovo redko pomisliš, koliko dejansko zapraviš za vse higienske vložke in tampone, saj je to pravzaprav neizogibno, kajne? Zaradi življenjske dobe tudi to deset let, pa menstrualna skodelica prav tako prispeva k manjšemu številu odpadkov in s tem tudi k ohranjanju okolja.
  4. Menstrualna skodelica ne draži sluznice, kar je izjemno pomembno za pravilno delovanje naših teles. Klasični higienski vložki, po drugi strani, pa obenem izsušujejo nožnico in sluznico. Menstrualna skodelica prav tako ne povzroča alergij, vnetij ali glivičnih obolenj.
  5. Učinkovito deluje tudi kot vodni tampon, saj preprečuje vdor vode v nožnico med kopanjem v kadi ali plavanjem. Z menstrualno skodelico se lahko na dopust opraviš brez skrbi! Zahvaljujoč inovativni zasnovi ima večjo kapaciteto, tako tudi pri močnejših menstruacijah ne prepušča.