Ni pravega poletja brez vsaj enega festivala! Glasbeni festivali so za veliko ljudi eden izmed najboljših načinov, kako uživati v glasbi. Koncerti so res posebno doživetje, ko v živo slišiš in vidiš najljubše skupine oziroma pevce. Da boš festival doživela kot prava, popolna festivalka, smo ti pripravili nekaj nasvetov, kako v njem čim bolj sproščeno uživati in na kaj ne pozabiti! Nujno poguglaj kateri festival ti je najbolj pisan na kožo in začni načrtovati še danes! 

poletni outfit

Za vsak dan si izberi svoj najljubši poletni outfit in pri tem stopi iz točke udobja! Festivali so odlična priložnost za izražanje svojega najljubšega stila!

Preveri cel urnik nastopajočih

Verjetno si se odločila obiskati festival zaradi določenih skupin, AMPAK ti svetujemo, da raziščeš in preveriš še ostale bande, saj nikoli ne veš, če bo katera skupina postala tvoj naslednji najljubši band! Zato poslušaj nekaj komadov in se nauči besedilo najljubših novih pesmi in resnično uživaj na koncertu! Prav tako je dobro preveriti cel urnik, zato da se že vnaprej organiziraš na katere koncerte bi se rada odpravila, kateri se prekrivajo ter kateri skupini boš dala prednost, da ne boš na koncu letala kot kura brez glave od enega odra do drugega!

Udobje in še enkrat udobje!

Zelo pomembno je, da se na festivalu počutiš popolnoma udobno in sproščeno v svoji koži! Seveda visoke pete nikoli niso dobra ideja, obuj se v najbolj udobne superge oziroma sandale, kar jih imaš (hvaležna si boš!). Sončna krema ni samo za na plažo, na festivalih ti prav tako prav pride – poleg modnega klobučka. Ne pozabi še: topla oblačila, osvežilne robčke in mehko podlago v primeru kampiranja, da se boš dobro naspala za naslednji žurerski dan.

Jej, pleši, pij, pleši, spi

Festival zna biti izčrpavajoč, še posebno tisti, ki trajajo po več dni. Zmeraj imej v mislih, da spiješ dovolj vode ter si vzameš čas za popoldanski počitek sredi travnika pod drevesom v senci. Seveda brez piva ne gre, a pazi, da piješ v zmernih količinah! Počutila se boš kot prava tepka, če boš prespala svojo najljubšo skupino, samo zato, ker si se napila! Prav tako se ne boš osramotila nekajkrat na noč, ko bi počela neumnosti med ljudmi, naslednji dan pa bi iz šotora pokukala z največjim moralnim mačkom do zdaj!

Odlična priložnost za spoznavanje novih ljudi

Festivali so na prvem mestu pomembni zaradi glasbe, na drugem mestu pa zagotovo zaradi skupne evforije in spoznavanja različnih ljudi! Samozavestno polepetaj s sosedi pri šotoru, saj nikoli ne veš – morda bodo postali tvoja super družba na festivalu in bodoči prijatelji! Festivali so tudi odlična priložnost, da spoznaš turiste in se z njimi pogovarjaš v tujem jeziku!

 

  • Poslušaj novo glasbo, poskusi kaj novega, nosi tisto hippie majico, ki si si jo vedno želela, ogovori simpatičnega fanta in predvsem se sprosti v tako bogati izkušnji in uživaj življenje!

 

In za konec nekaj preprostih, a nujnih nasvetov!

  • poskrbi, da ti bo med spanjem udobno, da se boš zbudila vsaj približno naspana ter poskrbi, da boš zmeraj sita in spila dovolj vode
  • lahko imaš okviren načrt, a se ne boj biti spontana – spontanost je velika čar festivalov
  • spoznaj nove prijatelje
  • v nahrbtniku imej tablete proti bolečinam, obliže, menstrualne skodelice in sončno kremo
  • sprosti in še enkrat sprosti se!
poletni festival

V festivalsko izkušnjo se boš takoj zaljubila!

Rada pišem, potujem in berem.