S svojim telesom bomo usklajeni le, če ga bomo imeli resnično radi in ga spoštovali. S sovražnikom se namreč ne moremo dobro sporazumevati. Horriet Lerner

Verjemite mi, da je še čisto vsak, vključno z mano, ki to počnem že 16 let, ki je šel skozi osnove pilates vadbe, spoznal vedno nekaj novega o svojem telesu. Prepričani smo, da tudi s pomočjo te vadbe dvigujemo zavedanje o svojem telesu. Imeti svoje telo pod kontrolo (in ne tega, kaj delajo pri sosedovih), je zame ena najboljših telesnih izkušenj v življenju.

Zato tudi vas vabim, da to izkusite.

Letos v Tanergiji v Ljubljani organiziramo še zadnji uvajalni tečaj v tej sezoni. Poteka 8 zaporednih ur in po teh urah boste na svoje telo gledali drugače. In jaz osebno vam privoščim to izkušnjo. Sama se po 16-ih letih dela v pilatesu, pogosto odpravim h kakšnemu pilates učitelju. In vedno znova me navduši nekaj, kar spoznam spet ali na novo. Verjamem, da lahko samo tako telesno rastem. In telesna rast pomaga tudi moji osebni in duhovni rasti. Kaj je lahko še bolje kot to?

Sem Tanja Želj, po poklicu profesorica športne vzgoje in ambasadorka zdravega načina življenja, gibanja in razmišljanja. Stremim k temu, da živim svoje poslanstvo in v vsaki preizkušnji iščem izziv in motivacijo za pogumne korake naprej. Za mano je nekaj zahtevnejših življenjskih preizkušenj in vsaka me je na nek svoj način obogatila in naredila še boljšo, čeprav je bilo težko. Zelo uživam tudi v vlogi mame. In zelo uživam, ko vidim, da naši obiskovalci popravijo svojo držo telesa, postanejo močnejši, gibčnejši ali pa dosežejo pri sebi kak drugi premik naprej. Tukaj sem zato, da tudi vas premaknem naprej. Ste pripravljeni narediti korak naprej – zase? (Foto: Iztok Dimc)