Preden se odločite, ali boste kupili kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem SPF 15, 30 ali 45, pazljivo preberite članek in dobro premislite, ali boste svojo kožo zopet »prepojili » z različnih kemičnih snovi, ki so v sredstvih za sončenje prisotni v neprimerno večjih količinah kot v komercialni kozmetiki.

Koža je naš največji organ. Kar 60 odstotkov tistega, kar nanesemo nanjo, konča v krvi in notranjih organih. Vse sestavin, ki so v kremah je enako kot če bi jih zaužili, le da to storimo skozi »druga usta«- skozi kožo.

Narava je naši koži namenila tudi to nalogo, da ustvarja pigment, ki nas varuje pred sevanjem. Toliko kolikor pigmenta je vaša koža sposobno ustvariti, toliko časa ste lahko na soncu, brez da bi vas opeklo. Koža z uporabo tako imenovanih UV faktorjev izgublja še eno naravno funkcijo – ustvarjanje pigmenta. Številka faktorja nam poenostavljeno pove, koliko časa dlje smo lahko na soncu, v primerjavi s časom, ki bi ga imeli na voljo, če nebi porabili zaščitnega sredstva in ob tem nebi bili opečeni. Če ste lahko na soncu 15 minut, ne da bi vas opeklo, ste z zaščitnim faktorjem 10 lahko na soncu 10-krat dlje, to pomeni 150 minut, na da bi vas opeklo.

Preobčutljivost na sonce je lahko odziv na premočne pripravke v nenaravnih kremah za sončenje ter odziv telesa na preveč “strupov” v koži in telesu oz. na zakisanost organizma. Proces čiščenja, razstrupljanja telesa poteka namreč tudi skoz kožo, sonce in morska voda, pa ta proces še dodatno vzpodbudita. Osmoza, ki jo ustvarja velika koncentracija soli dobesedno potegne iz našega telesa strupe, čisti kožo,…morska voda dokazano pomaga pri mnogih težavah.

Čedalje več ljudi ima reakcije na sonce, največkrat tudi zato, ker so alergični na močne sestavine krem z visokimi zaščitnimi faktorji. Ali gre mogoče za odziv kože na nakopičena umetna polnila v kremah, zaradi katerih koža ne zmore več opravljati svoje naloge? To svarilo ne pomeni, da pozabimo na zaščitna sredstva.

Letos si vzemite čas za postopno pridobivanje pigmenta. Odmislite naglico in pričnite uporabo 100% naravne kreme/olja s certifikatom za zaščito kože in uživanjem betakarotenov, klorofila, antioksidantov za notranjo podporo.

Naravna kozmetika Venobis Sun je izbrala naravni negovalni pristop in upošteva temeljna načela narave. Krema ne naredi varovalne plasti (UV-zaščite), ker nima dodanega zaščitnega faktorja, ampak spodbudi nastajanje naravnega pigmenta, ker vsebujejo naravni beta karotin iz korenčka (UV zaščita 5-7). Krema koži torej pomaga s spodbujanjem njenega naravnega zaščitnega delovanja. Če se odločite za uporabo kreme Venobis, ki je hkrati negovalna, boste ob upoštevanju navodil dobili lepo zagorelo polt.

Energijsko prevodno kremo Sun za sončenje priporočamo:
za zaščito pred soncem
pri reakcijah na sonce in/ali različne druge kreme (s faktorji)
kot hidratantno kremo po sončenju
za hitrejšo in dolgotrajno porjavelost
kot dnevno negovalno kremo
za otroke in odrasle

Spodbudi nastajanje naravnega pigmenta, ker vsebuje naravni beta karotin iz korenčka. Koži pomaga do hitrejše in lepše porjavelosti. Vsebuje tudi olje jojobo, ki vpliva na globinsko porjavelost.
– za zaščito pred soncem (naravni faktor od 5-7)
– pri reakcijah na sonce in/ali različne druge kreme (s faktorji)
– kot hidratantno olje po sončenju
– za hitrejšo in dolgotrajno porjavelost

Z uživanjem NutriMaxa telo razstrupimo in razkisamo ter ga nahranimo z vsemi pomembnimi hranili. Tako pripomoremo k zmanjšani možnosti nastanka alergij.  Klorofil in betakaroten v NutriMaxu dodatno prispevata k večji porjavelosti – to pomeni k večji zaščiti kože.

Komentar stranke:

Kaj ni čudovito, ko ti ljudje sredi maja zavidajo enakomerno »morsko« porjavelo kožo in ugibajo na katerih eksotičnih otokih sem jo dobila! Vsakodnevno srečanje znancev ni več »Kako si?«, temveč «Kje si dobila to čudovito barvo?« za to je krivo olje Venobis. Z njim spomladi neredno razvajam svoje telo (reda se po 54-ih letih še nisem navadila). Koža se navlaži, na prvem pomladnem soncu ne pordeči, temveč dobi barvo, ki mi jo zavidajo. Lanska izkušnja pa je sledeča: Po vrnitvi z morja sem se še vedno mazala in ohranila bakreno polt, tja do sive meglene jesenske dni.

K.S.