»Kaj naj naredim, da bodo moje (novoletne) zaobljube res trajale?«, je eno najbolj pogostih vprašanj, ki jih prejmem v tem obdobju leta. Ja, vem, počutiš se kot zguba ko ugotoviš, da se svojih zaobljub držiš le par dni, misliš si, da so vsi drugi »karakter«, ti si pa tako neodločna in seveda začneš verjeti, da ti ne bo uspelo – karkoli že.

No, motiš se. Kajti – lahko ti uspe. Vedeti moraš le par dejstev in jih obrniti sebi v prid.

Najbolj pomemba stvar, ki jo MORAŠ vedeti je ta, da se tvoj um NOČE spremeniti. Da noče novih navad, noče začeti telovadbe, noče opustiti kajenja, noče jesti zdravo. Pač pa želi početi vse natanko tako, kot je NAVAJEN. Tudi če gre za slabe navade.

Povej mi, greš v službo po različnih poteh? Ali pa greš vedno po eni? Rada hodiš v različne trgovine, takšne, ki jih še ne poznaš, ali greš najraje v take, ki si jih navajena? Povej po pravici, te razkuri, ko trgovci spremenijo prodajne police in prašek ni več tam, kjer si ga bila navajena najti? Ja, govorim o tem, da naš um rad počne stvari, ki jih je navajen. Zato je vsako spremembo tako težko uvesti.

Če so naše odločitve velike, če imamo namen popolnoma spremeniti vse, potem nam verjetno ne bo uspelo… Preveč bo. Zato je bolje začeti z majhnimi koraki. Takšnimi, ki našemu umu ne predstavljajo hude grožnje. Dobro je tudi svoje odločitve zapisati. Potem pa se večkrat na dan spomniti na to, kaj smo se odločili. Pomagajo listki, ki jih nalepimo vsepovsod…

Ne premajhnih in ne prevelikih ciljev torej. No, naši cilji so že lahko veliki, naj bodo!!! Ampak koraki naj bodo pa majhni! Ne zastavljajmo si stresnih ciljev! Nerealnih ciljev! Bodimo ljubeče do sebe, ko si zastavljamo nove naloge.

Če bi rada slišala, kako se lotiti spremembe da mi bo uspelo, potem te povabim na brezplačen webinar, na katerega me je povabil Tomaž Gorec, podjetnik, ki bi rad shujšal… Prijavi se in pripravi svinčnik in papir!

>> http://www.zasluzek.org/sasa-einsiedler-webinar/

Se veselim vsega lepega v novem letu!