Če ste že nekaj časa v razmerju in počasi začenjate opažati te 4 stvari, je čas, da se zamislite – kakšna bo vaša prihodnost, če ostanete v takšnem odnosu? Ali s seboj prinaša duševni mir?

Seveda takojšna prekinitev toksičnega razmerja in košarica nista odgovor, vseeno pa je potrebno premisliti, če v razmerju dobivate vse, kar pričakujete. Ste v razmerju srečni? Je vaš partner pravi za vas – vas dopolnjuje? Ali lahko stvari, ki vas motijo, popravite?

  1. Če ste prevrednotili svoje vrednote…

…potem odgovor sploh ni potreben. Ko začnete premišljevati in spreminjati svoje vrednoste v dobro razmerja, ste na napačni poti. Le zaradi določene osebe vam ni potrebno spreminjati sebe in svojih prepričanj! Med številnimi ljudmi obstaja nekdo, ki bo imel podobna pričakovanja in prepričanja kot vi – zakaj bi se torej spreminjali oziroma, zakaj bi poskušali spremeniti partnerja, če je to popolnoma nesmiselno.

  1. Če opravičujete partnerjevo obnašanje…

»No, že spet ni pospravil posode, ampak tako zelo je utrujen – morda pa jo bo jutri… Raje ne bom težila, ker me je danes pričakal s šopkom vrtnic.« Opravičevanje partnerjevega obnašanja pomeni le eno: njegova dejanja vas v resnici motijo – tako zelo motijo, da se z njimi ukvarjate ves čas.

  1. Če upate, da se bo spremenil…

Ne bo se. Se boste morda vi? Nepošteno je pričakovati, da se bo nekdo spremenil samo zaradi vas. Zakaj bi pravzaprav moral opustiti partije ročnega fuzbala, ker gre vam to neznansko na živce?

Očitanje bo povzročilo le prepir in s partnerjem se bosta oddaljila.

  1. Če se bojite ostati sami…

Strah pred samoto vas vedno znova veže na razmerje, tudi če le-to ni po vaših pričakovanjih. Seveda se tega verjetno zavedate, a je slabo razmerje za vas vseeno boljše kot nobeno razmerje, kajne? Če ste se prepoznali v predhodnjih stavkih, je vaš problem pravzaprav strah pred samim seboj – na vprašanja kot so: » Zakaj se tako počutim? Kakšni občutki me prevzemajo, ko sem sama?« si morate končno odgovoriti, saj boste le tako lahko okusili lepoto samote.

Verjemite; ni tako slabo kot izgleda!