Srbeča koža po britju je bolj pogosta težava kot bi si morda predstavljali…Težave po navadi nastanejo zaradi predhodno suhe kože ali alergije na brivske produkte.

Kaj pa če bi vaša koža lahko bila gladka brez srbenja, majhnih pikic in ranic? Hmmm…

Kaj se dogaja?

Visoka vsebnost alkohola v kremi ali gelu lahko kožo močno izsuši (če ni že izsušena), poleg tega je lahko razdraži in »zategne«.

Na »NE« spisku so še dišave, ki so velikokrat dodane v produkte za britje – koža ima na takšne sestavine lahko kaj hitro alergijske reakcije. Ko se odločate za določen produkt, izberete tistega, ki ne vsebuje alkohola – namesto tega naj se na spisku znajdejo aloe vera, naravna ojla, vitamin e in glicerin. Preverite tudi, da vaš izdelek ne bo odišavljen.

 

Če gel ali krema za britje po končanem »opravilu« nista povsem odstranjena…

…lahko povzročita srbečico, rdečico ali celo izpuščaje. Za takšno kožo lahko poskrbite z vlažilnimi kremami ali maslom za telo, pomembno pa je tudi, da kožo takoj po britju oskrbite z za to pripravljenimi kremami za po britju.

P.S.: kože takoj po britju nikar ne gnjavite s trdo brisačo!

Kaj pa britvica?

Britvice za enkratno uporabo so pogosto lahko precej grobe in nenatančne. Poleg tega vaša koža po britju verjetno ne bo tako gladka ko bi si morda želeli. Namesto tega izberite britvico z najmanj tremi rezili – najbolje bodo sicer delovale tiste s petimi ali šestimi rezili – ter z upogljivo glavico. Tako boste brez težav poskrbeli tudi za bolj »težavna« mesta kot so kolena, pazduhe in gležnji.

In še nasvet: namesto izredno vroče vode med tuširanjem raje uporabite zgolj toplo – tako se koža precej manj izsušila.

“Okušaj me zjutraj. Takrat sem še sveža.
Z rokavi pižame in starega gina
te silim z ostanki ljubega jazza.”
Študentka primerjalne književnosti in literarne teorije, novinarka in kantavtorka, ki se ne boji življenja.