Menstrualna skodelica ni več nekaj neznanega, že kar nekaj let ostaja priljubljen higienski pripomoček in odlična alternativa vložkom ali tamponom. Pa vendarle se nekatere ženske sprašujejo, ali je menstrualna skodelica primerna tudi za tiste z res močno menstruacijo. Odgovor je: seveda! M-skodelica velja za enega bolj primernih higienskih pripomočkov za ženske z močnim menstrualnim tokom. Vprašanje je le, katero velikost moraš izbrati?

 

Kako vem, da imam močno menstruacijo?

Preden pridemo do tega, katera skodelica je primerna za močnejše menstruacije, poglejmo najprej kriterije za močno menstruacijo. Vsak mesec je lahko malo drugačna menstruacija, prav tako pa vsaka ženska po svoje “doživlja” menstruacijo. Ampak močna menstruacija je takrat kadar:

  • moraš vložek ali tampon zamenjati vsako uro do dve uri
  • pogoste “poplave” ali kadar ti pride čez kljub higienskemu pripomočku
  • uporabljaš tampone in vložke skupaj, da lažje nadzoruješ menstrualni tok
  • pogosto odpoveš ali se izogibaš športnim aktivnostim
  • znak je lahko tudi, če se počutiš zelo šibko in utrujeno

Pravi higienski pripomoček ti lahko vsak mesec zagotovi veliko bolj udobno in sproščeno življenje. Le katera si tega ne bi želela, kajne? In popoln higienski pripomoček je zagotovo menstrualna skodelica, ki odpravlja najpogostejše težave, s katerimi se ženske in dekleta vsak mesec srečujemo pri uporabi tamponov, vložkov in drugih menstrualnih skodelic.

Zakaj je menstrualna skodelica odlična rešitev za močne menstruacije?

Lalicup menstrualna skodelica drži trikrat več tekočine, kot tampon – ker ima večjo kapaciteto kot tamponi ali vložki, to pomeni manj obiska kopalnic! Velik plus pa je zagotovo ta, da je ne boš čutila, kot te na primer lahko moti tampon. Prav vse uporabnice M-skodelice ne glede na moč menstrualnega toka pa so nad njo navdušene, saj je izdelana iz 100% medicinskega tekočega silikona, ki je kataliziran na osnovi platine in ne vsebuje lateksa ali škodljivega BPA. Za razliko od tamponov ne draži ali suši sluznice in je dobrodošla rešitev tudi za ženske, ki imate pogosto težave z vnetji, alergijami ali glivičnimi obolenji.

Za piko na i pa še to: pozabi na tista nujna hitenja, ko moraš hitro skočiti v trgovino še po en nov paketek vložkov! Menstrualno skodelico lahko uporabljaš več let, obenem pa privarčuješ veeeliko denarja!

Moram izbrati S, M ali L velikost?

Pravzaprav so lahko vse tri velikosti primerne za ženske z močnim menstrualnim tokom. Prav si prebrala! Ampak izbira je odvisna od nekaj dejavnikov. Tako je na primer velikost odvisna od moči menstrualnega toka, starosti uporabnice, deviškosti, vaginalnega rojstva, lege materničnega vratu, aktivnega načina življenja ter od morebitnih zdravstvenih težav.

Najhitreje boš ugotovila, katero velikost izbrati glede na spodnjo tabelo. Za več podrobnosti pa se lahko obrneš na Lalicup spletno stran.

Zaživi lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo! Z Lalicup skodelico!

In verjamemo, da si se že spraševala, koliko krvi dejansko izgubiš med menstruacijo. No sedaj boš z menstrualno skodelico dobila približen občutek. Prav tako pa boš fascinirana, ko boš ugotovila, da boš skodelico spraznila po nekaj osmih urah, medtem ko bi tampon morala zamenjati že po manj kot dveh urah!