Verjetno ga med nami ni človeka, ki se ne bi vsaj enkrat v življenju ukvarjal s problemom lastne motivacije. Pa ne samo motivacije za delo, tukaj je še posebej na udaru motivacija za redno ukvarjanje z vadbo. Vse prehitro se namreč zgodi, da nas hitri tempo življenja povsem posrka vase, in preden se sploh zavemo je že konec novega tedna, meseca, leta. Mi pa še vedno ostajamo na isti točki z večno mislijo, jutri začnem zares skrbeti zase, redno telovaditi in zdravo jesti – a kaj, ko nam potem vsakič znova na koncu spet zmanjka časa?!

Tokrat z vami ne bom delila nasvetov, kako za vadbo (p)ostati motiviran, temveč vam bom raje zaupala, kaj se sploh zgodi z nami in našim telesom, kadar redno telovadimo.

7 zlatih razlogov za redno ukvarjanje z vadbo:

  1. V svojem telesu se bomo počutili zares dobro, povečal se bo nivo hormonov sreče in vsakodnevne življenjske energije.
  2. Naše telo bo postalo lepše oblikovano, kar se bo odražalo predvsem na naši samozavesti.
  3. Z redno pilates vadbo bomo zaživeli življenje brez kroničnih bolečin v hrbtenici in sklepih.
  4. Lažje se bomo umirili in sprostili ter se uspešneje spopadali s stresom.
  5. Izboljšali in ohranjali bomo funkcionalnost svojega telesa, da bo le-to ostalo bolj prožno, gibljivo in močnejše.
  6. Naše telo bo postalo neprimerljivo močnejše in bolj odporno na številne bolezni in poškodbe.
  7. Poleg tega se nam bo izboljšalo tudi zavedanje telesa in bomo lahko tako veliko hitreje opazili vse opozorilne znake bolezni in bolečin.

Če ne veste, katera vadba bi bila za vas tista prava, lahko pridete k nam na Tanergijo preizkusiti pilates vadbo. V tej sezoni smo odprli kar 3 nove lokacije vadbe – Gimnazija Šiška, Sostro, Koseze/Dravlje in prvo vadbeno uro na teh treh lokacijah vam podarimo povsem BREZPLAČNO. Za več informacij o posamezni lokaciji kliknite na povezavo lokacije.

Sem Tanja Želj, po poklicu profesorica športne vzgoje in ambasadorka zdravega načina življenja, gibanja in razmišljanja. Stremim k temu, da živim svoje poslanstvo in v vsaki preizkušnji iščem izziv in motivacijo za pogumne korake naprej. Za mano je nekaj zahtevnejših življenjskih preizkušenj in vsaka me je na nek svoj način obogatila in naredila še boljšo, čeprav je bilo težko. Zelo uživam tudi v vlogi mame. In zelo uživam, ko vidim, da naši obiskovalci popravijo svojo držo telesa, postanejo močnejši, gibčnejši ali pa dosežejo pri sebi kak drugi premik naprej. Tukaj sem zato, da tudi vas premaknem naprej. Ste pripravljeni narediti korak naprej – zase? (Foto: Iztok Dimc)