Penine so zaradi živahnega plesa iskrivih mehurčkov in sadnega pookusa aromatičen aperitiv, osvežujoča spremljava prazničnim jedem, v zlati darilni embalaži pa luksuzno darilo za najdražje in znance. Za vas smo poiskali ideje, katero penino izbrati, da bo ta v slehernem prazničnem trenutku zablestela v vsem svojem iskrenju:

Požirek dobrodošlice

Privlačen barvni odtenek penine Rosé iz Vinske kleti Zlati grič izhaja iz grozdja modre frankinje, njen okus je saden, svež in rahlo mineralen. Zahvaljujoč nežnemu iskrenju mehurčkov je ta penina popoln izbor aperitiva.

Spremljava ob hrani

Sveža in sadna Konjiška penina Bela, katere osnova je beli pinot, se zaradi daljšega zorenja na kvasovkah iskri v čudovito nežni zlato-rumeni barvi. Tudi ta penina se bo odlično izkazala v obliki požirka dobrodošlice, na drugi strani pa bo popolna spremljava ob hrani, še posebej bo s svojo svežino vnesla lahkost h grižljajem težje, mastne hrane.

Luksuzno darilo

Osnova za letniško Konjiško penino Vintage je grozdje sorte chardonnay. V ustih sprva deluje živahno in mladostno, nato se umiri in pokaže izvrstno harmonijo med uglajenimi kislinami in bogatim telesom ter prijetno dolgim pookusom. To je zagotovo popoln izbor penine za posebne trenutke in vsekakor najprestižnejša penina, ki bo navdušila tudi v obliki luksuznega darila.

Penina Vintage iz Vinske kleti Zlati grič, letnik 2011, je bila med drugim na minulem mednarodnem ocenjevanju penečih vin, ki je potekalo v zagrebškem hotelu Dubrovnik, v kategoriji belih penečih penin uvrščena na drugo mesto in se tako uvrstila na zmagovalne stopničke mreže Salonov penečih vin za leto 2020. Prijavljena peneča vina sta ocenjevali dve 7-članski ocenjevalni komisiji, katerima sta predsedovala enologa Ivana Nemet in Dušan Brejc, dodeljeno nagrado pa je direktor Vinske kleti Zlati grič Silvo Žižek pospremil z besedami, da so nagrade izredno veseli, saj je to še ena potrditev, da delajo kakovostne penine.

 

→ Praznična ponudba: Na vse penine Vinske kleti Zlati grič med 18.12. in 31.12.2019 poteka prav posebna 5+1 praznična ponudba: ob nakupu petih penin prejmete eno brezplačno.

http://www.zlati-gric.si/si/

Foto: PR, Shutterstock