Mastni lasje niso prijetni, resnično ne. Tudi če so lasje čisti, se vam zdi, da so nenehno umazani. Čeprav vi sami dobro veste, da to ni res.

Kozmetika Meze naravna kozmetikaOljnate lase povzroča prekomerno izločanje sebuma. Sebum je mešanica lipidov, proizvajajo pa ga žleze lojnice, ki se nahajajo v dermisu. Na lasišče priteče skozi lojne mešičke. Izločanje je normalno in celo koristno, saj vodi do zdravega lasišča in tudi do preprečevanja poškodb. Če pa se sebum izloča preveč, lahko to postane dolgotrajen problem. Ne le, da so mastni lasje videti slabo, povzročajo tudi prhljaj in srbeče lasišče. Ponavadi točno veste, kdaj imate lase že premastne. Vaše lasišče hitro postane srbeče, vaši lasje pa postanejo težki, sčasoma vidno tanjši ter brez svojega naravnega leska ter sijaja. Če vas skrbi za zdravje vaših las in želite, da so ti videti kar najbolje, potem predlagamo, da sledite tem navodilom.

Kako trajno in naravno preprečiti mastne lase?

1. Izognite se vsakodnevnemu umivanju las.

Dejstvo: Lase si umivate pogosto samo zato, ker so ti premastni, srbeči in neprijetni. Ampak s tem si nehote delate še večjo škodo. Ko si umivate lase, si odstranjujete zraven tudi naravna vlažilna olja. Vsakodnevno umivanje las lahko privede do tega, da vaše žleze začnejo proizvajati še več vlažilnega olga. Začaran krog, kajne? Lase si umivajte s kvalitetnim šamponom ne več kot trikrat na teden! Na začetku vam bo gotovo neprijetno, ampak je vredno poskusiti!

Mastni lasje

2. Uporabljajte kakovostne šampone.

Poceni šamponi, ki so slabše kakovosti, balzami, spreji za lase in geli vsebujejo veliko kemikalij, ki olja na vašem lasišču kar kopičijo. Namesto tega raje poiščite šampon, ki je narejen iz naravnih sestavin in ki bo poskrbel, da vam ne bo treba las umivati prav vsak dan. Eden izmed bolj cenjenih je trdi šampon za normalizacijo mastnega lasišča Kozmetike Meze.

Trdi šampon za normalizacijo mastneg lasišča

Namenjen je normalizaciji mastnih las in lasišča. Šampon vsebuje koprive, kar omogoča, da postanejo močnejši, zelena glina pa posrka maščobo, zato lasje kar zasijejo. Če si lase umivate z zeliščnim čajem, je uspeh zagotovo še večji. Velja tudi za zadnje izpiranje, uporabite pa lahko rozmarin, koprivo, njivsko preslico ali ognjič. Rezultat? Močnejši in bolj svetleči lasje!

3. Po umivanju si lase dobro sperite.

Po šamponiranju, si lase temeljito sperite, tako da na lasišču ne bo ostalo nič več, kar bi lahko pritegnilo še več olja ali umazanije. Izpiranje jih vsaj 30 sekund. V mnogih primerih se težava mastnih las ne konča, ker si ljudje niso pravilno izpirali las.

4. Roke stran!

Bolj se boste dotakali las, jih krtačili ali kako drugače urejali, bolj bo vaše lasišče proizvajalo in širilo olja.

5. Zmanjšajte vpliv visokih temperatur.

Ko vaši lasje pridejo v stik z vročo temperaturo, ti zopet začnejo proizvajati več olja, vaše lasišče pa je videti mastno. Torej ne pozabite naslednjih treh stvari: Las nikar ne mivajte z vročo vodo. Namesto tega uporabite mlačno ali hladno vodo. Druga zadeva je, da uporabljajte fen z nižjo temperaturo segretja. In tretja – svoje lase zaščitite tudi poleti. Vroče temperature povzročajo tudi prezgodnje staranje las in njihovo zgodnjo izgubo.

6. Izogibajte se stresu.

Stres in depresija povzročata hormonsko neravnovesje, ki lahko vodi v večjo proizvajanje olj. Poskusite s telovadbo, jogo ali meditacijo. Tudi to vam bo pomagalo, da se znebite mastnih las in drugih lasnih težav!


Še nekaj o Kozmetiki Meze: Mira izdeluje sveže in naravne izdelke za nego obraza, telesa in lasišča. Prav vse sestavine so ročno nabrane, izdelki pa narejeni z dušo in ljubeznijo! Več informacij o njenih izdelkih najdete na spletni strani www.kozmetikameze.si.

PS: Na voljo so tudi valentinovi srčki – trdi šampon za mastne lase in lasišče. Idealno darilce, kajne?

Valentinovi srčki za mastne lase