Če prenavljate svoj vrt, uporabite stvari, ki jih že imate, nato pa mu dodajte premišljene dodatke. Toplejše temperature in svetlo modro nebo so že na poti! Vaš vrt ali balkon naj bo prostor sprostitve, zabave in družinskih piknikov.

S temi predlogi dodatkov lahko preoblikujete katero koli zunanjo površino – teraso, vrtiček ali pa balkon – na način, da bo ta resnično prijetna:

Viseča mreža, preprost način posodobitve vrtička: Dobro izgledajo prav povsod, tudi na manjših površinah. Samo pomislite na rahlo pozibavanje na soncu, s knjigo v roki. Sliši se dobro, kajne?

 

Izberite barvno paleto: za svojo oazo skrbno izberite barvno paleto. Veliko ljudi se odloča za svetle odtenke – za belo ali vselej nevtralno peščeno barvo. Obe barvi se izvrstno podata k rastinju in seveda k soncu.

Vrtna garnitura

Tropski pridih: pri tem ni potrebno pretiravati in zapravljati, dovolj je že preprosta palma ali tematsko oblazinjeno pohištvo.

Tropski vrt

Intimno vzdušje: eden vaših glavnih ciljev je ustvariti intimen prostor, brez običajnih sten. Vsi elementi se morajo med seboj dopolnjevati in delati v vašo korist.

 

Svoj kotiček tudi primerno zagradite: ustvarjanje pregrad pomaga ustvariti zasebnost in intimnost. Z ločevanjem dobite svoj privatno, sprostitveno oazo – na to kaj hitro radi pozabimo!

Zagradite svoj vrt

Lučke, lampijoni, svečniki: igrivi in nujni dodatki, ki imajo tudi svojo funkcijo. Lahko jih naredite tudi sami.

 

Blazine za stole in za tla: za piko na i dajte tudi na tla (temu primerne) blazine ali tabureje, kar bo pomagalo ustvariti bolj bohemski pridih. Na druženje pa povabite še več svojih prijateljev.

Tabureji

Preproge: če opremljate balkon ali drug pokrit prostor, ne pozabite na preproge.

Preproge in vrtovi