Suha koža se lahko pojavi kadarkoli med letom, vendar je še najbolj verjetno, da vas doleti v zimskem času. Kako rešiti suhe roke, noge, telo, obraz in celo ustnice?

V zimskem času so značilne nizke temperature, nizka vlažnost in močni, ostri vetrovi, ki tanjšajo plast naravnega maščobnega sloja. V normalnih okoliščinah ravno ta sloj ohranja kožo pred izsušitvijo.

Tudi suh zrak iz peči in drugih virov ogrevanja terja svoj davek. Če želite ohraniti kožo mehko in prožno, potem poskrbite, da vlago v svoji koži ohranjate in ne dodajate.

Sledite tem nasvetom in si zagotovite mehko, predvsem pa navlaženo kožo!

Uporabljajte mlačno vodo. Ne vrele.

Ohranite vaše prhe kratke in poskusite se prhati samo enkrat na dan. To tudi pomeni, da je bolje, če vroče kopeli kar preskočite. Vroča temperatura je v kombinaciji z raznoraznimi kemikalijami za vašo kožo pravo mučenje. Če vaša koža med prhanjem postaja vidno rdeča, je voda preprosto prevroča.

Isto pravilo velja tudi za umivanje rok – uporabljajte mlačno in nikoli vroče vode.

Po prhanju uporabite negovalni losjon.

Ne skrbite, vaša koža vam bo jasno sporočila, kdaj je pretirano suha.

Piling, piling. 

Za odstranjevanje odmrlih delov svoje kože uporabite kar sol ali sladkor.

Namig za zimske dni: Za nego obraza uporabite ekstra deviško kokosovo olje. Pri tem uporabite toplo, vlažno krpico. Ta deluje tako, da hkrati čisti in vlaži. Zraven dodajte sladkor ali sol in aromo po svoji želji. Rezultat garantiran!

Ne pozabite na obrazne maske.

Zakaj zapraviti celo premoženje, če si lahko svojo obrazno masko pripravite kar sami? Domače obrazne maske delajo na suhi koži čudeže, stroški pa so resnično nizki.

Izogibajte se milom, ki kožo izsušujejo.

Na žalost je res tako, nekatera mila povzročajo pretirano izsušitev kože!

Negujte tudi svoje roke.

Izsušitvi so še posebej podvržene roke in noge. Na roke si nadenite vlažilne rokavice, stopala pa si navlažite in si za čez noč obujte bombažne nogavice.

In ustnice!

Lizanje ustnic ne bo navlažilo, učinek bo raven obraten. Ustnice zadržujejo manj vlage kot drugi deli telesa, zato se tudi hitreje izsušijo.

In za konec!

Ne pozabite piti veliko vode!