Zelena barva je barva harmonije in ljubezni. Znanost potrjuje, da zelena barva dobro vpliva na srce in čustva – vzpostavlja pa tudi povezavo »med srcem in možgani«.

Če na barvo gledamo simbolično, je zelena barva barva rasti – barva pomladi in preporoda. Z njo povezujejo tudi nastajanje in obnavljanje energije (nič čudnega, saj prav celo naravo razganja od njenega sija).

Verjetno vam je že poznan občutek utesnjenosti, hitrega načina življenja in stresa, ki ga takšno početje prinaša. Kot protiutež obveznostim in nenehnemu hitenju, vam je narava ponudila gozdove – zeleno barvo, ki sprošča in obnavlja.

Ta naravno pozitivna barva podarja zmožnost, da se ponovno naučite ljubiti in ponotranjite umirjenost.

Kaj predstavlja zelena barva?

Zelena predstavlja harmonijo in ravnovesje: z njo lahko dosežete mentalno, fizično in emocionalno stabilnost ob enem. Barva simbolizira tudi rast – rast v naravi in rast človeka, poleg tega pa predstavlja upanje.

Učinki zelene barve

Če ste utrujeni in pod stresom, bo zelena barva blagodejno vplivala na vsa čutila. Verjetno ste že slišali trik; ko ste utrujeni se je priporočljivo zazreti v najbližje zeleno drevo oziroma zeleno rastlino – zadostuje že pogled čez okno na zeleno površino. Če imate možnost, si vzemite vsaj 10 minut, da se na hitro sprehodite in nadihate zraka. Verjemite; ta trik lahko naredi čudež. Poskusite!

Na kaj pomislite ob besedi ZELENA?

Konotacije so, seveda, pozitivne in negativne. Med najpogostejše pozitivne spadajo: rast in vitalnost, neodvisnost in zanesljivost, ravnotežje, ljubezen do narave, simpatija, sočutje, smisel za moralo, prijaznost, prizemljenost, potreba po pripadnosti… Med negativne pa prištevamo: posesivnost in materializem, sebičnost, nevzdržnost, razsipnost in nevoščljivost.

Ne glede na »stranske učinke« si zeleno lahko privoščite v velikih količinah – barve sten v stanovanju prebarvajte na zeleno, omislite si zelen pulover ali pa si kupite čisto svojo rastlinico, za katero boste vestno skrbeli. Ali pa poskrbite, da bo na vaši polički v spalnici dovolj nakita, ki vsebuje vse vrste in odtenke zelenih tonov.

Najsibo karkoli – zeleno barvo vnesite v svoje življenje in korak za korakom se boste počutili bolj mirno, srečno in predvsem zadovoljno.

V svoji spletni trgovini predstavljam novo kolekcijo z imenom Harmonija. Nakit Harmonija vsebuje veliko zelene barve, ki spodbuja brezpogojno sprejemanje, ljubezen in je tako obvezen del ženske garderobe.

V kolekciji najdete prestižne uhane, ….

…. in elegante ogrlice.

>> Preveri še drug nakit iz kolekcije Harmonija.