Par let nazaj sem se naučila francoskega jezika. Nič kaj pretiranega, le toliko, da razumem osnovne zadeve in lahko zlagam stavke. Naučila sem se pisati in zlagati besede kot lego kocke. Ko sem omenila, da se učim tega jezika, je bil odziv okolice: »Zakaj? Ali potuješ v Francijo?«.

Ne, do sedaj še nisem potovala v Pariz, upam le, da to deželo nekoč obiščem. In zakaj je tako čudno, ko se sami lotimo nabiranja znanja, brez tega, da nam kdorkoli to zapove ali da na koncu sledi grozno velik izpit, z ogromnim žigom, podpisom in stiskom roke? A ni lepo, ko se nečesa lotimo, samo zaradi tega, ker se pač lahko? Ker razširjamo obzorja, razpiramo krila in letimo. A naše znanje res zavisi od besed in odobravanja drugih? Je znanje samo tisto, kar nas učijo v institucijah ali lahko znanje pridobimo sami? Je to znanje dovolj »kvalitetno«? Ogromno vprašanj.

Moje načelo je v zadnjih letih postalo:

ŽIVI PREPROSTO ŽIVLJENJE. Živi danes in ne kompliciraj. Sprejmi stvari, katerih ne moreš spremeniti in spremeni tiste, katere lahko.

Namesto, da se ukvarjamo z odzivi in pohvalami okolice, raje živimo in delajmo tisto, kar želimo. Brez vprašanj, brez odgovorov. Samo bodimo.

Vikend, ki je za nami, je zame pomenil ogromno – postala sem Usui reikistka. In ne, ne mislim odpreti prakse in začeti s terapijami bioenergije. Morda nekoč. Tega znanja sem se izučila, ker je božansko. Ker mi daje nove razsežnosti sprejemanja energije ter zdravljenja sebe in ljudi okrog mene. In predvsem zato, ker lahko. Ker so možnosti povsod in sama se odločim, katere poti bom ubrala in katere variacije zame pomenijo odličnost.

Zato se ne učite jezikov, ker je to vaša naslednja destinacija; raje prejmite znanje, ker si tako želite –  ker se bo s tem življenje izpopolnilo in vam dvignilo zavest.

Namaste.

Sem Barbara – Reiki mojstrica in učiteljica, inspiracijska svetovalka, pisateljica, blogerka in oboževalka meditacije. Odkar pomnim iščem smisel življenja, raziskujem in delim nasvete. Spreminjam življenje na bolje in predvsem motiviram ljudi, da postanejo najboljša različica sebe. Na svoji Facebook strani Mistika Duha objavljam dnevna intuitivna sporočila in vnašam pozitivnost v svet okoli sebe.