Nasmeh na obrazu in naših očeh sporoča svetu, da smo tukaj, da smo srečni, sproščeni, zadovoljni in z nasmehom oddajamo pozitivno energijo. Naši ustni kotički obrnjeni navzgor sprejemajo življensko energijo. Z nasmehom osvajamo svet in tudi moške! 😉

Ko smo zaljubljene, nas prav nič ne more spraviti v slabo voljo, ustni kotički kar lezejo navzgor in to nas naredi še bolj privlačne in simpatične. Tudi meni je veliko bolj všeč moški z ustnimi kotički obrnjenimi navzgor, nasmejan in z iskricami v očeh. Pa vam?

Z nasmehom gradimo medsebojno zaupanje, počutimo se sproščeni, kar blagodejno vpliva na naše srce in krvni tlak, smo bolj priljubljeni, privlačni, pozitivni. Predstavljajte si, da so vsi v službi nasmejani, dobre volje…Vse bi bilo lažje in lepše. Produktivnost zaposlenih bi bila bistveno večja, lažje bi se dogovorili za povišico……Z nasmehom lahko tudi osvetlite razpoloženje v vsaki situaciji in dvignete razpoloženje tistim, ki jih srečate. Sam nasmeh nas nič ne stane….Saj poznate ta pregovor kajne?

Dvignite ustne kotičke in živeli boste dlje….Zakaj? Preberite si razloge zakaj so tako pomembni:

  • Skozi ustne kotičke poteka meridijan želodca. Drugo ime zanj je tudi ‘antigravitacijski meridijan’. Če je aktiviran (če so ustni kotički dvignjeni in mišice kotičkov močne), potem sila gravitacije na potiska navzdol obraza, prsi in notranjih organov, ampak vse ostaja na svojem idealnem mestu. Prebava in absorpcija pa delujeta odlično.
  • Še globje v mišičevju ustnih kotičkov pa se po kitajski medicini nahaja t.i. ‘pomlajevalni kanal’. Prav zaradi te energetske poti je pri vseh meditacijah zaželjeno imeti dvignjene kotičke. Ob dvignjenih ustnih kotičkih so naše celice odprte za prejemanje življenjske sile ‘chi’ in se pomlajujejo. Ko so kotički obrnjeni navzdol, pa to dokazuje, da nam življenjska sila odteka iz organizma, postajamo šibki in izsušeni, kar je glavni razlog za staranje.
  • Na drobne mišice ustnih kotičkov (velike so kot zrno prosa) je pripetih kup mišic obraza, tudi najpomembnejša ‘lifting mišica’, ki poteka od ustnih kotičkov, do vrha ličnic. Ko so kotički obrnjeni navzdol – cel obraz pada! Ko jih treniramo z jogo obraza, se cel obraz dvigne in pomladi.
  • Po diagnostiki obraza kitajske medicine so ustni kotički povezani z reproduktivnimi organi. Slabo stanje hormonov in izčrpanost rodil se izpisuje na kotičkih. Ko treniramo ustne kotičke pa v našo maternico in hormonski sistem pošiljamo mogočen signal regeneracije!
  • Vse duhovne knjige poudarjajo kako pomembno je biti v sedanjem trenutku, v stiku s sabo in ne pršiti energije. Najlažji način v vesolju, ki nas prenese v ‘tukaj in zdaj’ ter vase, je pozornost na dvignjene ustne kotičke. Ko smo v stiku s sabo, nam energija ne odteka.

Vse vaje Joge obraza pričnemo z nasmehom. In vaja JOKER je idealna za dvig ustnih kotičkov. Poskusite:

  • Ustne kotičke povleci izrazito navzgor.
  • Razpri usta in reci “aaaaaa.”
  • Zdaj izgovori “eeee” in kotičke ust močno povleci nazaj in hkrati navzgor.
  • Potem počasi, da ne izgubiš ustnih kotičkov, zgornjo ustnico ovij čez zobe in ves čas vleci kotičke nazaj in navzgor.
  • In ne pozabi na pravilno dihanje – to je zelo pomembno: vdih v trebušno votlino in izdih: popek vleci proti hrbtenici in močno stisni vaginalne in analne mišice.

Tako draga moja, zdaj pa pridno treniraj in dvigni ustne kotičke in res nikoli ne dovoli, da jih življenje potegne navzdol!