December je mesec zabav, dobre hrane, prijetnih druženj in vsemu temu je skupno, da ne sme manjkati dobra penina. Slavni francoski šampanjec poznamo vsi, koliko pa veste o slovenskih peninah?

Vinska klet Zlati grič ni zgolj vinska klet, je zakladnica doživetij. Eno izmed teh doživetij so tudi Vinske zgodbe, ki jih redno organizirajo in s katerimi želijo ljudi izobraževati o vinu, so pa to zagotovo izredno prijetna druženja ob dobri kapljici in prigrizkih.

Zadnja letošnja vinska zgodba bo, kot se spodobi za zadnji mesec v letu, posvečena peninam. Predstavili vam bodo bogat izbor najbolj prepoznavnih slovenskih penin – Bjana, radgonska zlata in srebrna, ormoška muškatna, briška rebula in druge.

Skozi raznoliki svet penin vas bo vodil Edvard Kužner, inženir hotelirstva, sommelier tretje stopnje, član slovenskega reda vitezov vina in dolgoletni profesor na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje. Za okusne prigrizke pa bo, kot ponavadi, poskrbela Gostilna Grič.

Cena udeležbe je 25 € na osebo, zaradi omejenega števila mest pa rezervacije sprejemajo do 3. decembra na e-mail turizem@zlati-gric.si.