Pred nekaj dnevi sem na Facebook strani zasledila prispevek o tem, kako je biti drugačen. Govora je bilo o tem, da nas vzgajajo in držijo pri tleh, zato, da smo lažje vodljivi.

Tudi jaz sem drugačen otrok in danes sem odrasla oseba, drugačna od ostalih. Ne gledam na to kaj je moderno ali kako se obnašam, da ne bi slučajno koga užalila, ampak predvsem želim biti to kar sem. Ne potrebujem tone prijateljev, da mi lahko vsak dan povedo, da sem super oseba ali obratno. Ne potrebujem odobravanja mojih bližnjih, da lahko živim svoje življenje. Ne potrebujem poročil in medijev, da mi vsakodnevno polnijo možgane z raznimi ponarodelimi lažmi in pretiravanji. Če bi se vsak vsaj malo več posvečal sebi, kot se sedaj, bi ugotovil, da je sam sebi čisto dovolj.

Moj karakter je kakršen je. Ne želim ga spreminjati ali prilagajati za nikogar. Takšna sem se rodila, življenje mi je dalo svoje lekcije in še jih lahko pričakujem. Spreminjati se za nekoga, samo zato, da bi vas imel rad ali vas odobraval, je popoln absurd. Če kdo to zahteva od vas, si raje poiščite nove ljudi. Vsak je zamenljiv. Saj tega se pa vsi zelo dobro zavedamo, glede na to, kaj nas naš sistem uči – opuščanja notranjih nazorov, da preprosto in brezglavo sledimo vsemu kar nam servirajo. Enkrat se bo to končalo, saj se je še vsak sistem porušil. Tudi ta se bo.

Prebudimo zavest v sebi. To je naša samozavest – da se zavedamo samih sebe. Samozavest ne pomeni napuha, da si najlepši ali da imaš največ denarja. Prav nasprotno. Samozavestni ljudje se nikoli ne dokazujejo. Dokazuje se samo naš ego. Ljudje, ki se zavedajo svojih misli, čustev, reakcij in življenja konec koncev, se dobro poznajo in si zaupajo. In to jim je dovolj. Ne iščejo potrdila v okolici in ne poročajo svojega življenja. Zaupajo vase in v svoje odločitve.

Naj vas ne zmotijo besede drugih, ko vam trdijo, da ste čudni in drugačni. Ti ljudje vendarle ne vidijo preko tančice sistema in imajo zamegljen um. In prav tako so oni čudni vam; ki ste samostojni, svojeglavi in unikatni. Saj ste se prav takšni rodili in takšni obstajate. Ste vse, kar si oni želijo, vendar si ne upajo biti.

Zapomnite si, da so množice, ki mislijo in delajo enako, lažje vodljive. Nihče se ne upira, vsi samo nemo sledijo, dokler se morda nekega dne ne zbudijo in ugotovijo, da si takšnega življenja dejansko ne želijo. Tako da, namesto, da obžalujemo in živimo v strahu pred spremembami, raje zberimo ves pogum tega sveta in zapustimo varne mehurčke in zaledje sistema v katerega smo se rodili. Namesto, da se primerjamo z ostalimi in samo hlastamo za denarjem in izkušnjami drugih, raje stopimo korak naprej. Hodimo svojo pot in s svojimi nogami. Najuspešnejši ljudje so svojo pot vedno začeli sami. In še pomembneje – nihče, prav nihče, jim ni stal ob strani. Za povrh so jih blatili, označili za zgube in jim napovedali propad. Pa jih poglejte danes.

In vse to, dragi moji, je strah. Strah, ki so nam ga priučili, najverjetneje že v vrtcu ali še prej. Želeli so nas obvarovati, dejansko pa so dosegli, da se bojimo samih sebe, svojih potencialov in želja ter življenja samega. Morda si mislite, da je meni o tem lahko pisati in učiti – res je, danes mi je. Vendar sem bila, tako kot vi, ujeta v sistemu življenja, katerega nisem želela živeti, ker sem se mu upirala. In on se je upiral meni. Zato, da sem danes to kar sem, sem morala konkretno pljuniti v svoje roke in se posloviti od vsega, kar sem poznala. Začela sem živeti na novo – drugače kot prej, mirneje. Za seboj sem pustila ogromno ljudi, “prijateljev”, partnerjev in drugih bližnjih. Preprosto niso več sodili v MOJ sistem.

Danes lahko z veseljem rečem, da sem drugačna. In ponosna sem na to. Upam, da bodo tudi moji otroci drugačni in si bodo drznili živeti lepše, mirneje, predvsem pa, da bodo svobodni vseh okov sveta. Drugačnost je O.K. – je avtentična, svojeglava, unikatna in čudovita. Prav takšna kot mora biti.

Namaste.

Sem Barbara – Reiki mojstrica in učiteljica, inspiracijska svetovalka, pisateljica, blogerka in oboževalka meditacije. Odkar pomnim iščem smisel življenja, raziskujem in delim nasvete. Spreminjam življenje na bolje in predvsem motiviram ljudi, da postanejo najboljša različica sebe. Na svoji Facebook strani Mistika Duha objavljam dnevna intuitivna sporočila in vnašam pozitivnost v svet okoli sebe.