Razstava NAŠE TELO – ŽIVETI ZDRAVO, OUR BODY – LIVING HEALTHY, ki je na ogled do 3. 7. 206 v Razstavnem salonu Metalka v Ljubljani, ponuja fascinanten in celovit vpogled v človeško telo.

Med šolskimi zimskimi počitnicami je organizator poskrbel za poseben, dodatni 10 % popust za družinske vstopnice, kot tudi vodenje po razstavi vsak dan med 10.00 in 17.00. Zagotovo si boste s strokovnjakom razstavo lahko ogledali še toliko bolj doživeto in odšli z nje, tako vi kot tudi vaši dragi, z veliko novega fascinantnega znanja, ki nam je vsem tudi potrebno za kvalitetno življenje.

Poznavanje anatomije in fiziologije telesa je ključno za boljše razumevanje lastnega telesa, boljši skrbi zanj in zdravega načina življenja. Na doslej največji poučni in izobraževalni razstavi v Sloveniji NAŠE TELO – ŽIVETI ZDRAVO je na ogled več kot 200 organov, človeških teles in drugih anatomskih primerkov obdelanih s posebno metodo, ki omogoča navdušujoč vpogled v pravo človeško telo.

Razstava razkriva kompleksnost človeškega telesa in tridimenzionalni vpogled v naš notranji ustroj. Namesto modelov so na razstavi prava človeška telesa, kar omogoča omogoča pogled v telo, kot ga po navadi vidijo samo zdravniki in znanstveniki. Razstava je primerna za vse starosti, radi pa jo obiščejo tudi zdravstveni delavci, umetniki in vsi drugi, ki jim je anatomija, kot tudi skrb za lastno telo, zelo pomembno! Gre za edinstveno in poučno doživetje, ki se ga vsako leto udeleži več sto tisoč obiskovalcev vseh starosti po vsem svetu!

NAŠE TELO – ŽIVETI ZDRAVO

Naše telo – Živeti zdravo je fascinantna in izobraževalna razstava, ki nam pokaže dejanska človeška telesa in organe. Primerna je za vse starosti in razkriva vso lepoto in bogastvo, skrivnostost človeške anatomije.

Telesa, vzorci in organi so obdelani po posebnem postopku, s polimerno impregnacijo. Naše telo – Živeti zdravo vam omogoča vpogled v notranjost človeškega ustroja: daje vam resničen vpogled v notranje delovanje izjemnega mehanizma človeškega telesa.

POSLANSTVO RAZSTAVE NAŠE TELO – ŽIVETI ZDRAVO

Cilj razstave je globlje razumevanje oblik in funkcij telesa, s tem pa tudi večje spoštovanje do edinstvenosti našega telesa, vseh njegovih organov. Razstava tako prinaša znanje o človeškem organizmu, brez odvečnih vonjav ali neprijetnega občutka, saj je ravno postopek polimerne impregnacije popolnoma neškodljiv in daje vtis popolne ohranjenosti človeških teles in organov, v pravem prijetnem galerijskem okolju. Obiskovalci vseh starosti se tako lahko mirno posvetijo raziskovanju našega telesa, na najboljši možni način, saj nobena knjiga, računalniška animacija ali pa tudi v strokovne namene secirana človeška telesa, ne morejo na tako lep in odlično viden način prezentirati magijo povezanosti organov v tem čudovitem človeškem telesnem ustroju.

Na razstavi lahko vidite tudi, skozi poučno zgodovinsko predstavitev, kako se je razvijala znanost poznavanja človeškega telesa. Razstavljeni primerki tako služijo tudi kot privlačen vir za slikovit prikaz razvoja raziskovanja anatomije, od Galenovih anatomskih skic še iz 2. stoletja našega štetja, do danes.

VEČ O RAZSTAVI NAŠE TELO – ŽIVETI ZDRAVO

Naše telo – Živeti zdravo je znanstvena in izobraževalna razstava, na kateri lahko vidite več kot 200 različnih primerkov, med njimi tudi cela telesa, ki so za ta namen ohranjeni s posebno tehniko, polimerno impregnacijo. Za nekatere primerke so potrebovali tudi do 18 mesecev za pravilno obdelavo.

Razstava nam skoraj dobesedno gre »pod kožo«, saj razkriva kompleksnost človeškega telesa in omogoča obiskovalcem bližnji, neposredni in tridimenzionalni vpogled v našo notranjost. In namesto umetnih, plastičnih modelov, ki nikoli ne morejo do takih potankosti prikazati čarobnost našega ustroja, gre za dejanska človeška telesa, katerih ogled in študij je koristen tako splošnemu občinstvu vseh starosti, kot tudi zdravnikom in drugim zdravstvenim delavcem, znanstvenikom, umetnikom in drugim, ki jim je poznavanje telesa zanimivo ali pomembno. Cilj razstave je, da jo obiskovalci zapustijo – ogled lahko traja od 45 minut do treh ur, odvisno od vašega časa in želje po temeljitem spoznavanju telesa – z globljim razumevanjem oblike in delovanja telesa, kot tudi še z večjo željo ostati zdravi in močni.

 

NE ZAMUDITE!

Od 2. februarja do 3. julija 2016.

Kje: 

RAZSTAVNI SALON METALKA

Podhod Ajdovščina Ljubljana, pasaža Metalke

(vhod v podhod med vhodoma v Metalko in Mercator)

 

Odpiralni čas:

Odprto vsak dan od 9.00 do 19.00

 

Internetni naslov:

www.telesa.si

 

CENE VSTOPNIC:

Odrasli: 14,50 €

Otroci do 15. leta: 9,50 €

Dijaki, študentje: 12,50 €

Upokojenci: 12,50 €

Družinski paket (2+2): 35,50 €

 

Za skupine nudimo vstopnice po znižani ceni.

Skupine vljudno prosimo, da svoj obisk predhodno najavijo. Za najavo in kakršnekoli informacije smo Vam na voljo na  tel. številki:

031 65 65 00 ali preko elektronske pošte: info@telesa.si

 

Internetna prodaja:

www.eventim.si

 

Predprodajna mesta:

Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977)

in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija