Svetovalci razmerji gotovo pomagajo številni parom, žal pa se nekateri za to rešitev ne odločijo. Kaj lahko storite namesto tega?

Obstajajo številne alternative, ki bodo prav tako pomagale pri iskanju rešitev in krepitvi razmerja. Kakšne so, si preberite v spodnjih vrsticah!

  1. Vikend pobeg ali razvajanje

Zbežite (morda le za dan ali dva) – samo vidva in pot! Kratki »vikend« oddihi so super priložnost, da se s partnerjem spet zbližata in povežeta. Nekateri, na drugi strani, se na potovanjih radi sporečejo, zato to morda ni najboljša rešitev, eno pa je gotovo; na potovanjih imamo odličnost priložnost, da osebo res dobro spoznamo.

  1. DIY terapija

Kaj pa, če bi težave poskusili rešiti kar sami; doma – vaši spalnici? Bližina – tudi fizična – je za odnos ključnega pomena, zato je pomembno, da strast v razmerju nikoli ne ugasne. Kdaj ste bili nazadnje intimni s partnerjem? Ali poznate njegove skrite fantazije in želje?

  1. Ne pozabite na zmenkarije!

S svojim partnerjem – seveda! Zmenki morajo ostati del vajinega vsakdana, saj bosta le tako lahko zadržala začetno iskrico, ki je bila povod, da sta se našla. Z otroki in službami bodo takšni večeri postali nekoliko redkejši in težji za uresničitev, vendar z njimi nikakor ne smete prenehati. Od časa do časa bo dovolj, da doma odprete steklenico vina in ob njej prijetno poklepetate z možem… Oh, kako ste pogrešali njegovo družbo!

  1. Poiščite nekaj, kar imata oba rada

Morda so to koncerti določene glasbene skupine, gledališke predstave ali celo razstave, pravzaprav ni zares pomembno; kar šteje je, da imata skupen hobi ali nekakšno »stvar«, ki vaju povezuje. Pomembno je, da se hobija ali kulturnih dogodkov udeležujeta skupaj in redno, ter s tem osebnostno rasteta.

  1. Čas zase

Vzemite si čas zase – čas, ko bosta sama s svojimi mislimi. To naj bo trenutek popolne sprostitve in tišine; čas, ko boste postorili tisto, kar z vašim dragim ali drago pač ne morete. Ne pozabite na to, da tudi kratkotrajna odsotnost zbližuje.

“Okušaj me zjutraj. Takrat sem še sveža.
Z rokavi pižame in starega gina
te silim z ostanki ljubega jazza.”
Študentka primerjalne književnosti in literarne teorije, novinarka in kantavtorka, ki se ne boji življenja.