Magnezij je izjemno pomemben mineral in pravzaprav eden izmed nepogrešljivih gradnikov človeškega telesa. Izbiramo med številnimi prehranskimi dopolnili in v kaotičnem tempu 21. stoletja se lahko hitro zgodi, da pozabimo na osnove.

 

Kot voda in zrak

Naše telo potrebuje magnezij skoraj tako nujno, kot potrebuje vodo in zrak, na raven minerala v telesu pa posameznik močno vpliva tudi s svojim življenjskim slogom. Da ugotovimo, če nam primanjkuje magnezija, moramo biti pozorni na znake, ki nam jih sporoča naše telo. Nespečnost, bolečine v mišicah in mišični krči, visok krvni tlak, hormonalna neuravnovešenost, pomanjkanje energije, utrujenost in težave z osteoporozo so lahko eden izmed pokazateljev pomanjkanja magnezija. Pomanjkanje tega izjemno bogatega minerala je lahko povezano z migrenami, Alzheimerjevo boleznijo, s kapjo, hipertenzijo, z boleznimi srca in ožilja, diabetesom tipa 2, kroničnim stresom.

 

Transdermalni učinek: hitra in učinkovita rešitev

Zato poskrbimo za zadosten vnos magnezija, ki poleg tega, da pomaga pri izpostavljenih težavah, skrbi tudi za obnavljanje ravni magnezija v celicah, skrbi za obrambo celic, učinkovito razstrupljanje, pomirja v stresnih situacijah in pozitivno vpliva na splošno razpoloženje, spodbuja oblikovanje zdravih kožnih celic, zdrave mišične funkcije, pomaga imunskemu sistemu. Da bo učinkoval hitro in dobro, izberite magnezijev koncentrat, ki deluje transdermalno – nanesemo ga na kožo in preko celic nato blagodejno deluje na celotno telo.  Vendra je pomembno, da na svojo kožo nanašate le kakovostne izdelke, kot je Ösimagnesium. Prav posebno magnezijevo olje, ki pravzaprav ni olje, temveč mešanica naravne mineralne soli in vode, pridobivajo iz nedotaknjene zemljine skorje Zechsteinskega morja, na voljo pa je v različnih oblikah. Kakšnih, lahko raziščete v bolje založenih lekarnah, specializiranih trgovinah in v spletni trgovini Medisanus na naslovu www.trgovina-medisanus.si, več informacij pa je na voljo na www.medisanus.com ali (01) 320 08 09.