S klamatskimi algami smo dosegli odlične rezultate pri otroku, ki je bil prej stalno bolan. S trdnostjo glede na izkušnjo, lahko potrdim, da Klamatska algaRWMax skrbi za notranje ravnotežje. Po enem letu brez alg, se je ponovno pojavila depresija, prej sem jim jemala tri leta! Zato ponovno pričenjam z algami, da popravim stanje in nadaljujem z jemanjem. “O.K.

»Čeprav nisem povezan z nobenim od podjetji, ki nabirajo, proizvajajo ali tržijo hrano, zdravila ali posebna živila, sem se v okviru svojega dela zelo odkrito pogovarjal s tisoči staršev in strokovnjakov o ADD-ju in ADHD-ju in starši so mi venomer znova omenjali, kako zelo je otrokom z ADD-jem in ADHD-jem pomagalo uživanje modro zelene alge*.«
J. F. Taylor, psihologa in avtorja knjige Helping Your Hyperactive ADD Child (Pomagajte svojemu hiperaktivnemu otroku z ADD)

Klamatska alga je ena od mnogih vrst modrozelene alge, ki raste v zgornjem delu jezera Klamath v narodnem parku Cascade Mountains v severnem Oregonu. Raste divje v optimalnem okolju, ki ji omogoča, da se razvije v resnično pomembno hranilo, in se po tem razlikuje od drugih mikroalg, ki jih gojijo. Vemo, da se je klamatska alga v evoluciji Zemlje tisočletja dolgo prilagajala spremembam okolja. Preživetje alge je bilo odvisno od njene prilagoditvene sposobnosti. Zato je tudi razvila tolikšno odpornost proti zunanjim dejavnikom (sevanje, virusi, bakterije…) in v sebi zgradila toliko učinkovin – informacij. Te alge ni mogoče gojiti niti z njimi genetsko manipulirati.

Nenehno dotekanje snega in vode z enega najviše ležečih aktivnih vulkanskih področij na svetu zagotavlja jezeru Klamath edinstven vir čiste, z minerali obogatene vode. Jezero Klamath leži blizu nekdanjega kraterskega jezera, napaja se z več kot sedemnajstimi čudovitimi naravnimi izviri in je zato največje jezero s svežo vodo (839 km2) v Oregonu. Njegovo razvodje meri več kot 25,4 km2. Voda iz jezera Klamath ima veliko mineralov, ki so shranjeni v debelem sloju vulkanskega pepela. V jezero ga je stresel ognjenik Mazama ob svojem izbruhu pred več kot sedem tisoč leti. Ta čudovita zaloga naravnih mineralov in velika možnost za fotosintezo (300 sončnih dni v letu in mrzle zime, omogočajo alge, da proizvajajo esencialne maščobne kisline) sta glavna razloga, da so alge AFA za mnoge najbogatejša hrana na planetu.

Jezero Klamath je tako čisto, da zmore prehranjevati največje število gologlavih orlov na vsem severnoameriškem kontinentu (skupaj z Aljasko). Ti orli preživijo samo v neomadeževanih okoljih in so zato eden najboljših pokazateljev čistega okolja. Zaradi izjemno čistega okolja pa združuje klamatska mikroalga edinstveno hranilno vrednost ter edinstven energijski naboj, ki ji dajeta tako izjemno vrednost. Klamatska alga KlamathRWmax vsebujejo več kot 100 hranil; 20 aminokislin, med njimi vse bistvene, vseh osem esencialnih aminokislin v razmerju, ki je skoraj enako idealnemu razmerju za človeško telo, več kot 30 mineralov, skoraj celoten spekter makro in mikroelementov v naravni organski obliki, ki jih telo najbolje asimilira. Vsebuje še 14 vitaminov. Je rastlinski vir z največ B-vitaminov, tudi B12 in obilo vitamina K. Med drugim vsebuje še karoten, karoten beta, karotenoide, polissaharide in esencialne maščobne kisline omega 3….

Celotna sestava Klamatske alge KlamathRWmax

Na trgu se nahajajo izdelki različnih ponudnikov klamatskih alg. Kljub temu, da vse klamatske alge prihajajo iz iste lokacije, njihova pridelava in predelava ni enaka. Oprema za žetev in proces predelave Klamatske alge KlamathRW®max dosega vse standarde najvišje kakovosti.

“Naj bo hrana vaše zdravilo”, je rekel že Paracelsus. Prepričajte se sami, kako vam lahko vsakodnevno uživanje klamatske alge KlamathRWmax resnično izboljša dobro počutje!

* Modro zelena alga je poljudno ime za klamatsko algo. Različna druga poimenovanja so še Aphanizomenon flos-aquae (latinsko ime), AFA (skrajšano ime), Klamath Lake Algae – Klamatska alga (izvirno ime)