Sem Tanja Želj. Mama 5-letne hčerke Ele, partnerka, prijateljica, podjetnica, predvsem pa zagovornica in ambasadorka zdravega načina življenja. Leta 2008 sem ustanovila Pilates center Tanergija®, kjer s »so zaljubljenci« v zdrav življenjski slog in gibanje, že skoraj devet let po Sloveniji razširjamo svojo strast med ljudi. To pa je zgodba o uresničevanju mojega življenjskega poslanstva. Zgodba o tem, kako sem začela in prišla do točke, ko praznujem 15. obletnico svojega delovanja, najprej na področju atletike, nato fitnesa in na koncu še pilatesa. Ni bilo vedno lahko, življenje me je postavljalo pred najrazličnejše izzive, a ko nekaj počneš s srcem, se na koncu vedno izide.

Bilo je leto 2002, ko sem prvič samostojno stopila v fitnes. Mlada nadobudna študentka Fakultete za šport. Verjetno se mi takrat ni niti sanjalo, kakšna pot je pred mano. Vse, kar se je zgodilo do danes, je bilo na nek način logična posledica mojega dela. Priznam, nikoli nisem ravno sanjala o vodenju svojega centra, želela sem si le delati z ljudmi. Jim pomagati bolje hoditi, pravilneje teči, predvsem pa živeti življenje brez bolečin. Najprej sem delala z otroki v atletski šoli, nato me je pot ponesla v fitnes in nazadnje še v pilates. Ko tako danes pomislim na svoje začetke, se prav spomnim, kako zbegana in polna dvomov sem bila na začetku. A leta minevajo, izkušnje se nabirajo in pri svojem delu sem postajala vedno bolj suverena. Čeprav tudi danes niti približno ne vem vsega, a veliko več kot sem takrat zagotovo.

V tem obdobju pa nisem rastla samo na svojem poslovnem področju, temveč sem dobila kar nekaj priložnosti za osebnostno rast in sicer čez številne telesne, čustvene in psihične preizkušnje. Vse skupaj se je začelo z avtoimunsko boleznijo, ki so mi jo diagnosticirali še v času študija. Sama to pogosto označim kot začetek svoje poklicne poti, začetek dela na sebi in zavedanja, kako pomembno je (po)skrbeti za svoje zdravje. Potovala sem vse od obdobja dobre športnice v atletiki, nato zagrizene rekreativne tekačice, iskalke pozitivnih rešitev do svojega podjetja, 22-ih kilogramov več v času nosečnosti … in nato carski rez, neprespane noči, operacija slepiča, izgorelost, neznane bolečine v telesu in za konec še mononukleoza … Najbrž me čaka še kaj, a do takrat si želim narediti vse, kar je v moji moči, da to pride čim kasneje ali pa sploh ne. Želim bolje poskrbeti zase! Ko se tako učim skrbeti zase, dobivam nove izkušnje, ki jih lahko potem delim z drugimi, z vami. Po diagnozi avtoimunske bolezni (tudi) 15 let nazaj sem se srečala še s Kitajsko tradicionalno medicino, znanjem o vplivu prehrane na telo, energetsko medicino, Tibetanskimi vajami, čuječnostjo, coachingom, imago terapijo, starševskimi delavnicami, … in še zmeraj me vleče naprej, v nova znanja, nove poglede na telo, čustva in um.

In zdaj sem tukaj, pred vrati 15. obletnice svojega samostojnega dela. Prva večja prelomnica, ki pa si jo želim obeležiti nekoliko drugače. Tudi to je namreč del prehojene poti. Da se znamo za trenutek ustaviti in proslaviti vse izkušnje, ki so nas v določenem obdobju zaznamovale. Predvsem pa se želim ob tem jubilejem zahvaliti vsem, ki so tako meni kot Tanergiji, na tej poti pomagali. S tem pa imam v mislih tudi tebe, ki prebiraš te vrstice, zato te želim v soboto, 2. septembra 2017, med 7.30 in 13.00, povabiti na Tanergijin dan. Pridi nas spoznat. Predvsem pa z gibanjem nazdraviti dobremu počutju. Pripravili smo posebni SR(e)ČNI PROGRAM s 5 različnimi urami vadb, klepetom ob kavici/čaju, možnostjo individualnih vprašanj, kratkim predavanjem in sreč(k)olovom. Dogodek je seveda brezplačen tako zate kot za tiste, ki jih pripelješ s seboj. Prosimo te samo, da nam potrdiš svojo udeležbo na info@tanergija.si in zraven pripišeš, katerih ur bi se udeležil.

Natančen program in vse ostale informacije najdeš tukaj.

Pa ne pozabi, vsi izzivi v življenju so zato, da z njimi rastemo. In čisto vsak padec se zgodi, da vstanemo še močnejši. Vedno in povsod sledi svojemu srcu, le-to je namreč ključ do tvojega življenjskega poslanstva.