Kleopatra velja za sinonim lepote. Umivala se je z mlekom. Imela je snežno belo polt. Gubice skoraj niso bile vidne. Malo teoretičnega znanja in veliko ljudskih, pametnih modrosti! Čas, obdobja, modni treni. veliko informacij in teoretičnega znanja, neupoštevanje le tega.

pedikura4

Hitenje, hitenje, hitenje. Hitenje, nepravilna prehrana, premalo gibanja, nepravilna nega, stres, premalo spanja. Vse to so dejavniki, ki vplivajo na naše notranje in zunanje stanje in videz telesa in duha. V sadju, mleku, sladkornem trsu, najdemo naravne kisline, ki jih imenujemo tudi AHA kisline. Delovanje sadnih kislin je zelo široko; glajenje plitvih gub, svetlenje pigmentnih madežev, negi aknaste in suhe kože, vspodbuja nastajanje novih celic in krepi vezivno tkivo.

Kleopatra ni zaman uporabljala mleka!

Že takoj po rojstvu začnemo z nego novorojenčkove kože. Ponavadi zato, ker jo moramo negovati!
Nato našega malčka namažemo s kremo samo takrat, ko gremo na sonce (zaščita pred soncem). Spet zato, ker ga moramo negovati! Nato pride puberteta. Kupimo čistilne gele, pilinge, kreme… Zabičamo najstniku, da si mora »negovati« , da bo bolje. Pa velikokrat ni!  Potreben je individualen pristop pri odpravljanju nečistoč, velikokrat v kombinaciji z zdravniško pomočjo.

V kozmetičnem salonu Lavanda vam in vašemu najstniku po predhodnem naročilu naredijo brezplačen pregled in svetovanje o negi mladostne kože. Z leti so znaki staranja vedno bolj opazni. Eden izmed vzrokov  je kolagen, ki je glavna sestavina vezivnega tkiva in kožo ohranja napeto in mladostno. V kozmetičnem salonu Lavanda vam nudijo širok spekter neg obraza. Izdelki, metode, aparati… so njihova izbira, saj je nega narejena individualno, glede na trenutno stanje in potrebo stranke ( vlaženje, hranjenje, čiščenje, svetlenje, krepitev sten kapilar…).

Nudijo tudi manikuro

manikura2

Klasična manikura je le ena od načinov nege rok. Po predhodnem pregledu stanja rok in nohtov se odločijo za kopel ali pa le to izpustijo. Sicer pa manikura zajema oblikovanje in krajšanje nohtov, urejanje obnohtne kožice, masaža roke vključno s komolcem in lakiranje.

Specialna manikura vključuje poleg naštetih tudi uporabo ustreznega pilinga, maske, serumov in parafinske obloge.

V kozmetičnem salonu Lavanda nudijo še mnogo več lepotnih storitev, ki si jih lahko ogledate na spletni strani Lavanda.

Vir in slike: kozmetični salon Lavanda