V določenih situacijah v življenju je prav, da si previdna, ampak moraš priznati, ko si kdaj čemu ali komu dala priložnost, tega nisi obžalovala. Dobila si novo izkušnjo, morda si se kaj naučila, v koga zaljubila, skratka prav je bilo, da si stopila iz cone ugodja. Torej, zakaj si tudi menstrualna skodelica zasluži tvojo pozornost? Beri dalje!

menstrualna skodelica

Več let jo lahko brezskrbno uporabljaš med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem!

1. Ob uporabi skodelice lahko pozabiš na strah, ali ti je “šlo čez”! Pri vložkih se ti to lahko zgodi, še posebej pri močnih menstruacijah, medtem ko LaliCup skodelica z dvojnim, dodatnim robom poskrbi, da se ti to ne bo zgodilo nikoli več.

Je izredno zanesljiva, saj jo varno in udobno na pravem mestu drži rahel podtlak, ki se sprosti šele ob stisku za dno skodelice, ko jo želiš odstraniti. Oblika in prostornina menstrualne skodelice zagotavljata maksimalno učinkovitost tudi pri močnejših menstruacijah, na skodelico pa se lahko zaneseš tudi med kopanjem in plavanjem, saj bo kot vodni tampon zanesljivo preprečila vdor vode v nožnico. Verjemi, tvoje življenje bo z njo postalo lažje in brezskrbno!

2. Če te od vložka kdaj srbi, moti ali pa ti je ob tamponu že na začetku neudobno, potem moraš dati priložnost menstrualni skodelici! Saj veš kaj pravijo … dokler ne probaš, ne veš. Lalicup je izdelana iz 100% medicinskega tekočega silikona, ki je hipoalergen, brez strupenih primesi, biokompatibilen, varen in trpežen. Za razliko od tamponov ne draži ali suši sluznice in je dobrodošla rešitev tudi za ženske, ki imate pogosto težave z vnetji, alergijami ali glivičnimi obolenji.

3. Pozabi na skrbi o uporabi! Je veliko bolj preprosto, kot si misliš.  Vstavljanje ne povzroča neprijetnega občutka –  le zložiš jo v manjšo obliko in v nožnico vstaviš malo manj globoko kot običajno vstaviš tampon in voila! Takoj za tem lahko nadaljuješ dan brezskrbno, hodiš, telovadiš ali pa mirno spiš.

Skodelico iz nožnice pa odstraniš s stiskom dna skodelice, pri čemer se sprosti podtlak, ki jo sicer drži varno na mestu, in jo nežno povlečeš navzdol. Menstrualno kri, ki se nabere v skodelici, nekajkrat na dan izprazniš in očistiš s splakovanjem nad umivalnikom ali s čistilnim robčkom.

Torej kot vidiš, ni vse tako krvavo – tudi ko si zunaj – saj je uporaba v javnih straniščih zabavno enostavna, samo splakneš s plastenko vode nad straniščno školjko in greš novim dogodivščinam naproti!

In to so 3 razlogi, zaradi katerih je čas, da pozabiš na dvome in zamenjaš neudobne vložke in tampone s prvo skodelico, zasnovano in izdelano v Sloveniji iz medicinskega silikona!