Vam je všeč blišč starega Hollywooda?

Film Ave, Cezar!

ZGODBA: Z oskarji nagrajena režiserja priljubljenih filmov (Veliki Lebowski, Fargo in Ni prostora za starce) nas vračata v 50. leta prejšnjega stoletja, v zlato dobo Hollywooda. Pretkani Eddie mora skrbeti, da v velikem studiu vse teče kot namazano, zato se mora velikokrat soočiti z nemogočimi denarnimi zahtevami ali s težavnimi igralci. Ko med snemanjem zgodovinskega spektakla skrivnostna skupina ugrabi glavnega igralca in zahteva odkupnino, se mora Eddie podati na lov. Med iskanjem sledi za pomoč zaprosi druge filmske igralce, hkrati pa se mora ves čas skrivati pred zvedavimi novinarji, ki hrepenijo po škandalih iz sveta slavnih.

Še nekaj zanimivih dejstev:

  • Igralska zasedba sestoji kar iz štirih oskarjevcev: George Clooney, Frances McDormand, Tilda Swinton in Fisher Stevens; ter treh prejemnikov nominacije za oskarja: Josh Brolin, Jonah Hill in Ralph Fiennes.
  • Brata Coen bosta že drugič odprla mednarodni filmski festival v Berlinu, ki velja za enega najprestižnejših filmskih festivalov. Komedija Ave, Cezar bo prikazana zunaj tekmovalnega programa.

SPORED IN VSTOPNICE za film Ave, Cezar! najdeš na tej povezavi.