Buče in hormonsko ravnovesje

Buče so zelo hranljive in vsebujejo veliko kvalitenih vlaknin in vitaminov. Vsebujejo vlaknine, ki hranijo zdrave bakterije , ki izpodrivajo kandido, zato pripomorejo k zdravi presnovi hormonov.

Buče in ščitnica

Pri ščitnici, je izrednega pomena zdrava nadledvična žleza, ki hitro podleže naporom stresa tako čustvenega, poslovnega, finančnega kot tudi prehranskega zaradi veliko  skritega sladkorja, ki dvigujejo kortizol, ter posledično znižuje delovanje ščitnice. Vasebujejo pa tudi veliko a vitamina oziroma karotenoidov, ki stimulirajo pravilno delovanje TSH  stimulirajočega ščitničnega hormona. 

Buče in menopavza

Buče delujejo rahko estrogensko, ker vsebujejo nekaj fitoestrogenov, ki mimicirajo estrogen in tako blažijo simptome menopavze, ter zaradi naravnih sladkorjev in vlaknin pripomorejo k odtranjevanju odvečnega škodljivega oksidiranega estradiola iz telesa. ( tudi kostanj in fige imajo podobno delovanje) 

Buče in želja po sladkem

Buče so sladkastega okusa, tako da telo nahranijo in potešijo željo po sladkem na zdrav način ( uporabite recepte). So izredno dobra zamenjava za testenine, pekovske izdelke in kruh, ki so največji sovražniki hormonskega ravnovesja pri ženskah. Primerna je tudi za diabetike v kolikor jo pravilno kombinirate z ostalimi živili.

Recepte iz buč, tako sladke kot slane najdete v brezplačni e-knjižici receptov: Buče malo drugače.