Bownova terapija je nežna in sproščujoča terapija, ki vpliva ne le na ublažitev simptomov bolečine, ampak tudi na njen vzrok nastanka. Je tudi ena od najhitreje rastočih alternativnih terapij po svetu, saj beleži izjemne uspehe.

S terapijo se prične vzpostavljati ravnovesje na mišičnem, nevrološkem, hormonalnem, limfnem in energetskem sistemu, gre pa za fizično in energijsko stimuliranje telesaRezultat: blagodejen vpliv na splošno počutje in posledično izboljšanje imunskega sistema.

STE VEDELI, DA JE ŽIVLJENJE V 21. STOLETJU MENDA KAR DVAKRAT BOLJ STRESNO KOT V LETU 1960?

Danes živimo veliko hitreje in v veliko bolj stresnem okolju, to pa lahko za naše telo predstavlja precejšen izziv. Stresa ni lahko obvladovati, poleg tega ima velik fizični vpliv na celotno telo, pogosto se sploh ne zavedamo vseh njegovih učinkov. Ravno ti so lahko uničujoči, saj prispevajo k zdravstvenim težavam, kot so visok krvni tlak, glavoboli, hormonsko neravnovesje, prebavne težave in vse vrste mišičnih bolečin.

Bownova terapija klinično dokazano bistveno zmanjša napetost, psihično obremenjenost in utrujenost. Skozi nežne gibe se bo vaš terapevt osredotočil na ključna področja za sprostitev te napetosti, tesnobe in vam pomagal preiti v optimalno stanje telesa in duha. Za nekatere ljudi je terapija tako prijetna in hkrati sproščujoča, da si jo občasno privoščijo kar v preventivne namene.

Bownova terapija 1

Imate zaradi službe in drugih obveznosti pogoste migrene?

Glavoboli in migrene so pogosto zelo moteči in vplivajo na kakovost življenja mnogih. Če v ozadju ni resnih obolenj, ki povzročajo glavobole, običajno konvencionalna medicina za lajšanje tegob poseže po protibolečinskih zdravilih. Vendar pa imamo tudi sami veliko možnosti, da najdemo vzrok bolečin in način, da si stanje olajšamo. Cilj Bownove terapije je postopoma sprostiti napetosti, olajšati bolečino in pogostost pojavljanja migren in glavobolov. Včasih glavoboli lahko tudi povsem prenehajo.

Na migrene in glavobole pogosto vpliva tudi hormonsko neravnovesje, ki je zelo dovzetno za vplive stresa, dehidracije in prehrane. Bownova terapija vpliva na avtonomni živčni sistem in učinkovito sprosti zadržane napetosti. Telesu pomaga doseči svoje optimalno hormonsko in presnovno ravnovesje. Kakovost življenja se izboljša, kar se odraža na našem psihičnem in fizičnem počutju. Postanemo bolj odporni in zdravi.

Bownova terapija 3

Kaj pa prebavne motnje?

Bownova terapija koristi vsakomur, ki želi izboljšati tudi svoje prebavno zdravje. Slaba prehrana in vsakodnevni stres, imata velik vpliv na našo sposobnost, da iz hrane učinkovito absorbiramo hranilne snovi. Hkrati smo postali tudi manj sposobni za odpravo telesnih strupov in odpadkov.

Terapija je še posebej koristna tudi za tiste, ki trpijo zaradi:

  • bolečin v hrbtenici, sklepih
  • težav z dihali, prebavili, reproduktivnimi organi
  • hormonskega neravnovesja
  • psihične in fizične preobremenjenost

Kaj lahko pričakujem od Bownove terapije?

Najbolj pogosta odziva ljudi, ki so že preizkusili terapijo, sta ublažitev bolečine in pa občutek sproščenosti. Oseba lahko doživi olajšanje že po prvi terapiji. Število terapij je odvisno od odziva organizma. Če so težave akutne, potrebujemo manj terapij, za kronične in dolgoletne težave pa jih potrebujemo nekaj več.

Odzivi na terapijo so najpogosteje izboljšanje počutja in zdravstvenega stanja, začasno pa lahko pride tudi do kratkotrajnega poslabšanja simptomov. Pogosta je rahla utrujenost, žeja, pospešeno izločanje urina in rahlo boleče mišice, kot po fizičnem naporu. Zato bo terapevt poudaril pomen gibanja in pitja vode. Bistveno je, da klient odzive sprejme kot signal, da je telo pričelo samozdravilni proces.

 

Renata Radič-Berglez 2015

PREVENTIVNI UKREP ZA OBVLADOVANJE STRESA: Ne sklepajte kompromisov na račun vašega zdravja! CAELLE ti ponuja kar 10% popust do konca avgusta pri prvi Bownovi terapiji s priznano inštruktorico Renato Radič-Berglez, ki jo izvaja v  REMEDIO, kjer je poslanstvo vzpodbujanje človekovega ravnovesja na telesnem, čustvenem in mentalnem nivoju. Kontaktirate jo lahko preko e-maila: info@remedio.si.

kupon škarje caelle