Neuravnotežena prehrana, nezdrav življenjski sloga in stres povečujejo oksidacijo in s tem uničujejo antioksidante v telesu, od katerih je odvisno naše zdravje. Vnos oksidacijskih dejavnikov bi morali zato uravnotežiti z vsaj enako količino antioksidantov. Več imamo v življenju dejavnikov, ki povzročajo oksidacijo telesa, več antioksidantom moramo zaužiti.

Povečanje oksidantov v telesu sčasoma vodi k razvoju „tihega vnetja“. Za tovrstna vnetja mnogi menijo, da so izvor vseh bolezni. V telesu so lahko prisotna leta, preden se iz njih razvijejo različna obolenja oz. resne bolezni. Kažejo se kot raznovrstne zdravstvene težave, katere ne jemljemo resno, jih na hiter način odpravimo s protibolečinskimi in/ali protivnetnimi zdravili oziroma jih ne znamo ustrezno rešiti.

S klinično raziskavo so dokazali, da lahko Klamin® poveča raven antioksidantov v telesu (karotenoidov, retinola in vitamina E) tudi do 40%

Klamin® vsebuje zelo močne molekule AFA-fikocianine, ki so edinstvene za klamatsko algo. AFA-fikocianini imajo značilno antioksidativno delovanje. V Klaminu® je poleg fikocianinov tudi 15 karotenov, klorofil ter ostale molekule, ki še povečajo antioksidantno delovanje. Fikocianini AFA v klamatski algi RWmax so edinstvena vrsta fikocianinov , ki so močnejši od navadnih fikocianinov.

Za primerjavo:
54 % močnejši od kvercetina ali katekinov v zelenem čaju, ki sta dolgo veljala za najmočnejša antioksidanta
od 75 do 200 krat močnejši od fikocianinov iz drugih alg.

Fikocianini AFA v klamatski algi RWmax so zmožni zmanjšati stopnje oksidacije za približno 36 % v 1 do 2 mesecih.

Največ fikocianinov AFA najdete v izdelku KlamaUp, nato v NutriMaxu, potem v kapljicah Klamin.