Dobro napolnjena materinska torba lahko čisto zares reši dan – toda kaj v njej pravzaprav ZARES potrebujem? Kot bodoča mamica imam nešteto vprašanj, zato si želim izbrati materinsko torbo, ki bo zadostovala vsem otrokovim potrebam, mojim potrebam, vremenskim razmeram in še marsičemu (da bo fer – tudi potrebam očeta).

Vsekakor ne želim biti ena izmed tistih mamic, ki komplicirajo na vsakem koraku in se odločitvam in večjim premikom iz stanovanja raje izogne. Torej, raje se na vse dobro pripravim in uživam v naravi ali drugje.

Tako sem prišla do zaključka, da bo moja materinska torba vključevala naslednje »nujne« stvari (seveda ne dvomim, da se ne bodo potrebe po teh stvareh tekom časa in starosti otroka povsem spremenile).

Skratka, v svojo bodočo materinsko torbo bom dala:

  • Plenice

Pravijo, da potrebujemo eno plenico za vsako uro, ko bomo zdoma – dodajte še nekaj plenic ekstra (za vsak slučaj).

  • Vlažilne robčke

Približno deset jih lahko spravite v preprosto polivinilasto vrečko, če zunaj seveda ne boste predolgo. Vlažilni robčki so izvrstna rešitev za mnogo priložnosti, še kako prav pa pridejo tudi pri čiščenju dojenčkove zadnjice.

  • Razkužilo za roke

… ker nikoli ne veste, če se boste po previjanju in ostalih opravili lahko primerno umili.

  • Plastične vreč(k)e

Manjše ali večje – pravzaprav oboje – potrebovala jih bom za že uporabljene plenice, za umazana oblačila, za dodatno hrano.

  • Prigrizke….

…zame in kasneje tudi za mojega malčka. 

  • Rezervno odejico

Če otroka vozite v vozičku, se bo, seveda, prej kot vi, ki rinete voziček, počutil nekoliko premraženega… Tu bo prav prišla topla odeja. Morda pa jo boste lahko uporabili tudi za previjanje!

  • Zaščito pred soncem

Tudi to je ključni kos, ki ga boste lahko uporabljala oba!

  • Mleko in naravni sok

Naravni sok za mamico in mleko za malčka.

Ker še nimam izkušenj, bom vesela komentarjev drugih mamic. Kaj ste ve “na terenu” najbolj potrebovale? Izmenjava mnenj dobrodošla, izkušnje pa zlata vredne.

PS: Ker se dojenček še vedno (in zelo vztrajno!) skriva, spola s partnerjem še ne veva (pa čeprav naju na trenutke zelo matra 😉 ). Zato sem si izbrala materinsko torbo, ki je primerna tako za fantke kot za punčke – v sivo srebrni barvi. Pa še zelo lepo paše k mojim že kupljenim oblačilom.

Materinska torba je narejena iz bombaža ekološke pridelave, ki je zelo trpežen material ter (zelo pomembno) enostaven za čiščenje. Notranjost je podložena z najlonom in ima štiri praktične razdelke. Na torbi je tudi velik žep na sprednji strani in dva žepa na zadnji strani. Priročen pas in dve univerzalni zaponki bodo poskrbeli, da bom torbo enostavno dala na rame ali pa na voziček.

Na spletni strani www.all4kids.si najdete še druge izvedbe materinskih torb, meni blizu je tudi tista belo-zlata.

   

Nina si rada poenostavi svoje življenje, zato jo zanimajo praktični nasveti za kakovosten, urejen in s stilom prežet vsakdanjik. Poleg tega ljubi dobro hrano.