Ko vstopamo v nove odnose z ljudmi (pa naj bo to za nova prijateljstva, partnerstva ali poslovne stike), si na začetku vedno želimo narediti čim boljši vtis na ljudi. Pokazati, kaj smo, kdo smo … se prav potruditi, da nas lahko vidijo v naši najboljši luči.

To je razumljivo in povsem naravno. A vseeno je dobro, da se pri tem zavedamo eno stvar. Smo le ljudje in ne rabimo se kazati vedno samo v dobri luči. Ker to nas lahko prav utruja. Novemu potencialnemu partnerju lahko pokažemo tudi naše šibke točke, lahko si pustimo, da smo ranljivi, lahko izrazimo mnenje, če nam kaj ni všeč. In to brez strahu, da bi ga morda lahko izgubili.

Ker … kaj pa zares je dobro partnerstvo? To, da smo lahko drug pred drugim v vseh naših barvah – PISANI! Veseli. Žalostni. Razigrani. Umirjeni. Zmedeni. Organizirani. Vse to smo mi in prava oblika svobode v partnerstvu je točno to, da smo lahko drug pred drugim to, kar smo.

Dobri odnosi so tisti, v katerih se počutimo SVOBODNE. Za to pa moramo biti to, kar smo. In dopuščati partnerju, da je, kar je.

Naj se začnejo dobri odnosi! Dajmo jim priložnost, da se razvijejo. In nas popeljejo v dimenzijo popolne harmonije, kjer se lahko vsak zase razvija še višje … in kjer se lahko oba skupaj razvijata najvišje.

Z ljubeznijo,
Nina

FB-quote-DzSb4