Če ste komajda spoznali nekoga novega ali pa ste v dolgoletnem razmerju, je najbolj pomembno, da pri partnerju lahko prepoznate znake nezainteresiranosti.

Morda gre le za odtujevanje ali pa ima partner drugačne težave; vsekakor pa je pomembno, da ste seznanjeni s spodnjimi znaki, ki lahko pomenijo, da partner počasi izgublja zanimanje za zvezo…

  1. Ni več komunikacije

Se je komunikacija med vama spremenila? Morda sta včasih ves čas čebljala po telefonu, si pošiljala sporočila ali pa se vsaj dobivala na popoldanskih kavah izven stanovanja… Se neprestano sprašujete, kdaj se bosta spet slišala?

  1. Vaš partner je prenehal z načrti

Če je razmerje sveže ali ne, bi morala oba partnerja sodelovati pri kreiranju planov za prihodnost – naj si bodo to potovanja ali selitev v večje stanovanje. Če se zalotite, da petkove večerje zunaj vedno predlagate vi, je morda čas za preplah… Pri tem, seveda, ne pozabite, da so v igri še zunanji dejavniki; vaš partner je morda le utrujen, ker je pred kratkim zamenjal službo ali pa je nanj vplival kakšen drug faktor, na katerega še niste pomislili. Preživljanje prostega časa skupaj bi morala biti prioriteta obeh.

  1. Vaš partner ni na voljo…

Služba, hobiji in športna aktivnost lahko zavzamejo večino časa v posameznikovem življenju, kar pa še vedno ne pomeni, da ne morete najti časa za svojega partnerja.

Preživljanje časa z njim je gotovo nekaj, kar bi si morali želeti umestiti v vaš že tako zaseden urnik. Prav nič ni narobe, če si tega ne želite, seveda pa to pomeni, da vam morda do partnerja ni toliko, kot bi vam moralo biti.

  1. Kaj pa intimnost?

Se ne morete spomniti, kdaj sta se s partnerjem zadnjič strastno ljubila? Bližina ni le psihična – tudi spolna aktivnost predstavlja ogromen del medsebojne povezanosti. Če vam partner več ne izkazuje naklonjenosti ali celo zavrača seks, je to lahko resen pokazatelj, da vaše razmerje počasi propada.

“Okušaj me zjutraj. Takrat sem še sveža.
Z rokavi pižame in starega gina
te silim z ostanki ljubega jazza.”
Študentka primerjalne književnosti in literarne teorije, novinarka in kantavtorka, ki se ne boji življenja.