Ljudje že več tisoč let iščejo čudežno formulo za srečo in ljubezen. Pa ta zares obstaja?

Feniletilamin (PEA) vsakodnevno nastaja v našem organizmu. Kadar smo zaljubljeni in srečni ga v možganih nastaja več. Feniletilamin se zaradi svoje sposobnosti spodbujanja empatije in dobre volje imenuje »molekula ljubezni«.

Optimalna podporna telesu v različnih fazah stresa in drugih nevroloških ter mentalnih težavah

Feniletilamin neposredno pripomore k povečanemu delovanju dopamina, zato posredno uspešno odpravlja depresijo, uravnava razpoloženje, povečuje umske sposobnosti, izboljšuje spomin ter vzbuja občutek veselja in ljubezni. Poleg tega izboljšuje tudi pozornost in zbranost, zlasti pri otrocih. Raziskave kažejo na pomanjkanje feniletilamin tudi v mnogih nevroloških motnjah: pri hiperaktivnosti, motnjah pozornosti (ADHD), avtizmu.

Feniletilamin vodi do večje proizvodnje endorfinov, endogenih snovi proti bolečinam, ki ustvarjajo občutek splošnega ugodja in imajo močno protistresno delovanje, zato je  optimalna fiziološka pomoč, da se na naraven način borimo proti različnim fazam stresa.

Prof. Sabelli iz Chicaga, ki se je dolgo posvečal raziskavi feniletilamin, je pogosto ugotavljal, da feniletilamin znatno izboljša motnje razpoloženja in depresije. Pogoste so ugotovitve, da imajo depresivni pacienti znatno nižje količine feniletilamina v urinu. Feniletilamin izboljšuje razpoloženje enako hitro kot amfetamini, ki so v zdravilih proti depresiji, vendar brez stranskih učinkov (napr. odvisnosti). Vrh tega se  njegovo delovanje čuti tudi na izboljšanju spolnih funkcij, saj predstavlja skupaj z dopaminom, s katerim je feniletilamin tesno povezan, biokemično podlago za nastanek libida.

Dvojna moč delovanja – Klamina® in Rhodiole rosea

Feniletilamin vnašamo v telo z nekaterimi živili, od čokolade do rdečega vina. Najbogatejši rastlinski vir je zagotovo Klamin® (koncentriran feniletilamin), ki ga je najdete v prehranskih dopolnilih KlamaUp . V izdelkih KlamaUp  se poleg Klamina – »molekule ljubezni« nahaja tudi Rhodiolo Roseo oz. korenina alpskega rožnega korena, ki še poveča njegov učinek. Rastlina vsebuje edinstvene spojine, ki omogočajo organizmu, da se brani pred škodljivimi stresorji. Pri obeh izdelkih se z rednim uživanjem rezerve feniletilamina obnavljajo, hkrati pa se kažejo  neposredni energijski učinki.