Ste vedeli, da po raznih raziskavah več kot 25% Slovencev pestijo srčno-žilne bolezni, kar 75% jih ima nevarno zvišan holesterol in ne pozabimo na podatek, da je kar 75% Slovencev prekomerno težkih.

Z zdravim načinom življenja bi lahko preprečili 80% kroničnih bolezni, 30% rakavih obolenj in kar 90% diabetesa tipa 2, ki ne velja za dedno temveč »prijedeno« bolezen. Če bi poskrbeli za uravnotežene obroke in zdrav način življenja, se tudi ne bi rabili ubadati z raznimi dietami. Ste se že kdaj vprašali zakaj v medijih in na spletu najdemo tisoč in eno dieto? Zato, ker imajo ljudje težave! In katera je tista čudežna dieta, ki res deluje? Samo ena obstaja in to je zdrav in uravnotežen način prehranjevanja! Žal vas moram razočarati, da čarobna palica ne obstaja in da čudežnih diet, kjer bi preko noči izgubili 5 ali 10 kg ni! Res je, da lahko v petih dneh shujšate 5 kg, a žal samo po tehtnici. To ne pomeni, da ste dejansko shujšali, temveč ste najverjetneje izgubili samo vodo v telesu in vam tehtnica varljivo kaže 5 kg manj. Zato teh 5 kg in še kakšnega za zraven dobite takoj, ko končate s to dieto, čemur rečemo jo jo učinek.

Tehtnica v profesionalni stroki že dolgo ne velja za edinega pokazatelj vaše idealne teže oziroma ne odraža vašega dejanskega počutja. Pomembni so namreč drugi parametri, kot na primer, koliko mišične mase ima vaše telo, bazalni metabolizem, delež vode v telesu (hidracija), koliko visceralne maščobe vsebuje vaše telo … To pomeni, da s pravim načinom prehranjevanja lahko ostanemo na isti teži (po tehtnici), a kljub temu izgubimo dve konfekcijski številki.

Torej- kilogrami niso najbolj relevantni, prej ji to so samo »varljivi« pokazatelj človekovega počutja, oziroma stanja njegovega telesa. Ljudje smo različni in vsak mora imeti svoj prilagojen način prehranjevanja, to je dejstvo. Zato pri svojem delu delam z vsakim človekom individualno, ali je to bodisi profesionalni športnik, je to gospodinja z dvema otrokoma, avtomehanik, bančna uslužbenka, manager ali kdorkoli že. Vsak človek ima svoj tempo življenja in mora imeti način prehranjevanja, ki ustreza njemu osebno.
Da bi najlažje našli način prehranjevanja, ki ustreza vam osebno, lahko to storite tako, da preverite, kako deluje vaše telo in v kakšnem stanju je.

 

Caelle in Spremeni Življenje vam podarjata brezplačno analizo telesne sestave, pri kateri boste izvedeli devet najbolj pomembnih parametrov vašega telesa. Na brezplačno analizo se lahko naročite na kaly@spremenizivljenje.si.