Stres je pomemben dejavnik v našem življenju, saj nam kar naenkrat  lahko začne spreminjati življenje, če ga je prisotno preveč. Kaže se lahko v obliki anksioznosti, ki niti najmanj ni prijetno stanje, saj v nas nakopiči neprijetne občutke, preverite, če se je anksioznost dotaknila tudi vas.

Tiščanje v prsih

Največkrat se anksioznost kaže kot tiščanje v prsih, kar pa velikokrat zamenjamo za srčne težave in se lahko zaradi tega pošteno ustrašimo. Neprijeten občutek v prsih lahko povzroči tudi poleg še hitro bitje srca in občutek, da se nam bo nekaj groznega zgodilo.

Strah

V določenih primerih nas lahko postane strah vsakdanjih opravkov, kar naenkrat si več ne morete umiti zob, se normalno stuširati, hoditi ali se peljati po temi in še več ostalih vsakdanjih dejavnosti enostavno ne zmorete več. Po navadi je to strah brez razloga.

Mravljinčenje in drgetanje

Tesnoba ali anksioznost se lahko kaže tudi kot pojava mravljincev v rokah, včasih celo kot mravljinčenje okoli ust. Pri nekaterih ljudeh se kaže tudi kot drgetanje, ki ga včasih ne morejo in ne morejo ustaviti.

Občutek smrtne nevarnosti

Velikokrat pa se znaki tesnobe kažejo kot občutek smrtne nevarnosti, ki se z nepravilnim gibom ali situacijo lahko samo še stopnjuje. To pa lahko spremlja tudi občutek izven telesnosti, neprijeten občutek, da se ne moremo več obvladati, vendar je zgolj samo občutek, pa vendar izzove v nas lahko nenehen in nepotreben strah.

 

Če prepoznate občutke tesnobnosti zgoraj ali pa mogoče še kakšne druge primere anksioznosti je čas, da poiščete pomoč, se posvetujete z osebnim zdravnikom kaj narediti v določeni situaciji. So pa tudi ljudje, ki se zatečejo po pomoč v alternativno medicino, le sami ugotovite, kar vam je najbolj blizu.

 

Foto: Instagram