Obstaja veliko mitov o zdravih odnosih, še posebej, ko gre za seks. Toda obstaja veliko stvari in dejstev o seksu v dolgoročnih razmerjih, nekateri so bolj ali manj presenetljivi, o mnogih pa nihče ne govori. Torej začnimo pogovor.

8 resnic o seksu

Tukaj je 8 resnic o seksu v dolgoročnih razmerjih:

1. Tudi moški izkusijo nizek libido, kljub nekaterim kulturnim stereotipom, ki bi lahko nakazovali drugače.
Tudi moški, tako kot ženske, izkusijo nizek spolni nagon. Stres, fizična izčrpanost in duševno zdravje lahko prispevajo k nižji stopnji spolne želje pri obeh spolih. Stereotip pogosto pravi, da so ženske edine, ki se jim v dolgoročnih razmerjih želja po seksu ustavi. Pa temu ni tako.

2. Sex vas lahko preseneti in je lahko boljši od pričakovanega.
Tisti, ki se vključijo v seks s svojim partnerjem, tudi če niso pri 100% volji za to, pogosto sami še bolj uživajo. Včasih je potrebno prakticirati malce predigre, da bi dobili tisto pravo vzdušje. Prav odprtost za to dejstvo lahko naredi čudeže za vašo zvezo. In tudi če je spolni nagon enega partnerja nižji, on / ona lahko še vedno uživa v seksu, v občutku bližine in intime. Torej obdržite odprt um in odprto srce in morda boste tudi sami presenečeni.

3. Kompromis je zdrav, predvsem pa lažji, če obstaja osnovno spoštovanje.
Tema je težavna, saj z besedo seks pride do vprašanja soglasij, ki ne smejo biti nespoštovani ali celo prezrti. Ko je v odnosu prisotno spoštovanje, se pogosto zdi, da se partnerji lažje prilagodijo potrebam svojih bližnjih.

4. Nizka spolna želja lahko včasih kaže na globlje težave v odnosu.
Pogosto v razmerjih, ki imajo globlja nerazrešena vprašanja, nižja spolna želja kaže, da obstajajo težave v odnosu. Če pogledamo dinamiko odnosov, sta bistvena refleksija in učenje.

5. Tudi nespontan seks je seksi.
Zdravi pari, ki so pripravljeni dati prednost blaginji njihovega odnosa, se ponavadi počutijo bližje na več načinov. Gojijo poglobljen občutek intimnosti.

6. Seks je bolj seksi, ko se odstrani moč pogajanja.
Na žalost lahko tisti, ki imajo višji spolni nagon, postanejo preveč osredotočeni na občutek zavrnitve. Kot rezultat lahko začnejo te občutke kopičiti in jih enačiti s celotnim razmerjem. To lahko ustvari nezdravo dinamiko, vaše spolno življenje pa postane povsem nov način obtoževanja drugega partnerja.

7. Nizka želja po seksu v dolgoročnih odnosih ni neizogibna.
Za dolgoročne odnose ni nujno, da doživljajo upad spolnega poželenja. Percepcija naše družbe je, da spolna želja sčasoma zbledi, nekateri pa še dodatno razširijo občutek, da prepričanje drži. Ključ? Razumevanje in ne domnevanje.

8. Seks z eno osebo ni nujno dolgočasen.
Veliko dolgoročnih partnerstev, zlasti med zrelimi ljudmi, doživlja močno, prijetno in razburljivo spolno življenje. To pogosto pomeni, da sta oba partnerja ZA raziskovanje in eksperimentiranje. Za razliko od drugih zvez, kot je prijateljstvo, seks ponavadi pomeni ekskluzivo. Negovanje občutka spoštovanja spolne ekskluzivnosti naših romantičnih odnosov lahko znova ustvari globlji partnerski odnos.