Zakaj so lesene igrače ponovno »in«?

Pred kratkim mi je prijateljica govorila o neki gospe, ki je ob selitvi odvrgla nešteto muzejske krame, nikakor pa se ni mogla ločiti svojih najljubših lesenih igrač. Nasprotno, v novem domu jih je razstavila na zelo očitno mesto. Verjetno si predstavljate, kako nemogoče je danes njenim gostom iti mimo te police, brez da bi se ob preko 80 let starih lesenih igračah vsaj nasmehnili, če ne že dotaknili in se z njimi malce poigrali. To te res vrne v otroštvo, zanimivo pri tem pa je, da ne gre le za nostalgijo, saj so lesene igrače glavna atrakcija tudi pri najmlajših.

Dejstvo je, da se naši najmanjši ne bodo kar čez noč odrekli na dotik občutljivim tehnologijam, plastičnim igralom ali hrupnim robotom in avtom. A vendar obstajajo vsaj 8 prednosti lesenih igrač, ki jih ne gre spregledati:

1) Vzdržljivost: Kvalitetne lesene igrače so dosti bolj trpežne od plastičnih, torej bodo služile svojemu namenu vse do starosti, ko postanejo nostalgičen rekvizit. V Sloveniji bodite pozorni na certifikat rokodelstva obrtne zbornice, ki jamči kvaliteto.

2) Ročna izdelava: Dejstvo, da so lesene igrače ročno izdelane morda naših otrok ne bo ganilo tako zelo kot nas, a če jim pojasnimo kaj to v resnici pomeni, bodo v tem našli pravljičnost – preverjeno! Lego kocke so izdelane v toksični tovarni je zelo močan stavek, ki pravzaprav drži.

3) Naraven, nestrupen material in premazi: Če se sprašujete, od kod porast alergenov pri naših otrocih, so poleg hrane eden glavnih razlogov strupene kemikalije, ki preko naše okolice prehajajo v naša telesa – poskrbimo, da jih bo čim manj v bližini naših otrok. Bodite pozorni, da so lesene igrače varne in zaščitene s primernimi barvami, laki in olji, da imajo torej certifikate za uporabo na otroških igračah.

4) Kreativnost in učenje: Ker je večina lesenih igrač delana ročno s strani domačih ustvarjalcev, se ti navadno ne ozirajo na pop-kulturo, temveč posvečajo pozornost inovaciji in poučnosti, da imajo le-te didaktičen efekt. Tako lesene igrače spodbujajo motoriko, hiter razvoj uma ter kreativnost. Odločitev ali želite, da je vaš malček znanstvenik ali pop-zvezda, je seveda na vas.

5) Nostalgija: Vsak otrok se sleherne igrače naveliča ali jo preprosto preraste. Brez skrbi bodite, da ko bo zaprašeno skrinjo z igračami odprl leta kasneje, bodo lesene igrače prve, ki jih bo pograbil.

6) Narava in okolje vam bosta hvaležna: Tukaj ni pravzaprav kaj dodati, razen tega, da so tudi zaščitni premazi lesenih igrač neškodljivi zdravju otrok.

7) Prilagojeno vam in vašemu malčku: Ker govorimo o ročnem delu, mnogi proizvajalci omogočajo izbiro barve in prilagoditev igrače na način, da bo ta res samo od vašega malčka.

8) Garancija: Kolikokrat se vam je že zgodilo, da je bila plastična igrača polomljena že naslednji teden po nakupu? Nekateri proizvajalci lesenih igrač so tako prepričani v kakovost, da nudijo garancijo!

 

kupon škarje caelle

Kupon za bralke Caelle

 

Kaj? 10% popust na vse lesene igrače v spletni trgovini www.les-kra.si

Kako? Na e-mail info@les-kra.si pošljite kodo »Caelle-10«.

 

 

 

 

(oglasno sporočilo)