Namesto, da se osredotočata na slabe navade, ki se jih morata znebiti, naredita zvezi pozitiven preobrat. Razvijanje dobrih navad s tvojim partnerjem je nekaj na čemer lahko delata oba in prakticiranje teh osem stvari bo vajino zvezo naredilo bolj močno in trdno kot kadarkoli do zdaj!

1. Pripovedujta si o svojem dnevu

Vsak dan, si vzemita čas drug za drugega le za ta namen, da preletita svoj dan, vsaj na hitro povesta kaj se vama je zgodilo med službo, na poti iz službe ali kaj se vama je zjutraj sanjalo. To je najlažji način, da sledita življenju, ki se dogaja drug drugemu. Torej, ne pozabita se pogovarjati, pa naj bo to o pomembnih ali pa zabavnih, vznemirljivih in vznemirjajočih stvareh, ki so se vama dogajale čez dan.

2. Seks, seks in seks

Vsak (ali skoraj vsak) je v dolgi zvezi na neki točki vsaj malo izgubil intimnost v postelji, ampak pomembno je, da na tej točki ne ostaneta. Naj seks postane vajina navada. Ne se zavezati samo k temu, da si govorita, kako se imata rada, ampak si to pokažeta tudi na fizičen način. Popestrita stvari, če je to potrebno in se posvečajta drug drugemu tudi v postelji, na tleh, pod tušem ali pa na kakšnem prepovedanem javnem kotičku. Prekinita to navado, če je morda postala le enkrat na mesec in jo spremenita v nekaj tedensko navado!

3. Opravičita se

Če si imela slab dan in si negativno energijo znesla nanj, bodi iskrena do sebe in do tvojega partnerja. Iskreno opravičilo dokazuje ne le, da si prepoznala svojo napako, ampak da si zrela, da prevzameš odgovornost zaradi spoštovanja in ljubezni do svojega najdražjega. Tako bo tudi »oprostilni proces« iz njegove strani veliko lažji!

4. Malenkosti, ki štejejo

Kadar dlje časa nista skupaj, si pokažita, da mislita drug na drugega. To, da mu pošlješ kratko, pozorno sporočilce ti vzame minuto ali dve, učinek nanj pa bo trajal veliko dlje časa. Malenkosti naredijo ogromno razliko v zvezi!

5. Nikoli ne odlašajta pri komplimentih

Čudovito je, ko pomisliš na kaj lepega o tvojem fantu – nikar se ne ustavi tam! Namesto, da le razmišljaš o tem koliko ga imaš rada ali pa kako dobro izgleda v tisti srajci, mu to rajši kar povej. Tudi če se poznata še tako dobro, si ne morata vedno brati misli, zato izrazi vse tvoje sladke ali seksi misli (verjetno se tudi ti ne bi branila komplimentov, kajne?).

6. Pustita si dihati

Vzemita si čas, da delata na sebi, na stvareh, ki jih rada počneta vsak zase. Občasna distanca bo med vama resnično naredila zvezo močnejšo, prav tako pa vaju bo spomnila, kako zelo sta rada skupaj. To, da se pustita pogrešati je popolnoma zdrava stvar, prav tako pa je pomembno, da ima vsak zase dovolj časa, da se posveti samemu sebi, svojim hobijem in prijateljem.

7. Učinkovito prepiranje

Nestrinjanje lahko zvezo naredi še močnejšo, ampak pomembno je na kakšen način se prepirata! Prepiri, ki se vrtijo v krogih, kjer noben partner ne posluša in kjer noben ne pokaže spoštovanja, niso ravno najboljši. Vajina navada naj postane naslednja: Pogovorita se, kadar se o čem ne strinjata. Povejta si, kaj čutita in kaj vama resnično ni všeč drug pri drugemu. Poskusita to spremeniti in delati na tistih stvareh, kjer je to mogoče. Občasno naredita kompromis. Ne tlačita čustev, saj bosta nekoč samo eksplodirala in iz tega verjetno ne bo prišlo nič dobrega. Pomembno je, da sproti rešujeta težave in poslušata drug drugega.

8. Ne pozabita na dotikanje

Crkljanje. Objemi. Poljubljanje. Držanje za roke. Fizična povezanost – ne samo seks – pomaga vzdrževati vajino vez. Že samo držanje za roke lahko poglobi stopnjo intimnosti med tabo in partnerjem.

 

Strast v zvezi

Na sprehodu se držita se roke, v postelji prebudita strast, kavč pa naj bo prostor za crkljanje

Študentka s strastjo do pisanja, potovanj in knjig