Med vsemi osvežujočimi in na novo prevzetimi lepotnimi ideali se zdi, da so se resnično izkazala zlasti tista podjetja in organizacije, ki slavijo lepoto VSEH starostnih obdobij.

Poglejmo 8 osupljivih žensk, ki dokazujejo, da je lepota resnično brezčasna.

Seveda, s svojim svetleče – srebrnim pažem in klasično kremasto kožo, nima literarna legenda prav nobenih težav dokazovati, da so lahko ženske pri svojih 80 letih še vedno zelo elegantne.

Joan Didion

Charlotte Rampling je bila stara 68 let, ko je postala obraz znamke Nars. Je zaprisežena nasprotnica lepotnih operacij, za ublažitev svojega staranja pa prisega na sonce, jogo in meditacijo.

 

Charlotte Rampling

Ko se je Helen Mirren pojavila v oglasih za L’Oreal, v Age Perfect kolekciji, je bila videti tako osupljivo, da so mnogi trdili, da je celotna kampanja retuširana. Ne, resnično je videti tako. Pri 70. letih Helen predstavlja naravno, brezčasno lepoto.

Helen

94-letna modna ikona. Znana je po tem, da rada nosi edinstven nakit in očala. Apfel se rada spominja stavka, ki ga je nekoč izrekla Coco Chanel: “Nič ne naredi ženske bolj stare kot to, da se obupno trudi videti mladostno.” Se strinjate?

Iris Apfel

Kdo ne pozna Oprah? Seveda, je medijski mogotec, vedno brez dlake na jeziku in zelo pozitivno naravnana oseba.

Oprah

Ikona italijanske lepote, Sophia Loren. Kakšna je njena skrivnost? Legendarna igralka prisega na dnevne sprehode, mediteransko dieto in veselje do življenja. Dodaja še: “Obstaja vrelec mladosti: to je vaš um, vaše sposobnosti in ustvarjalnost. Ko se boste naučili izkoristiti te vire, boste starost resnično premagali.”

Sofia Loren

Oskarjevka, ki je strokovnjakinja za elegantno staranje, pravi, da se ne boji poglobitve v svoje sedmo desetletje.

Susan Sarandon